Iată cum poți arde caloriile la birou 

Secretul care te ajută să arzi calorii chiar și atunci când ești la birou este mult mai simplu decât ai putea crede. Iar investiția e minimă, dar te ajută să obții rezultate rapid. Iată ce trebuie să faci mai exact!

Când vine vorba de slăbit, inamicul numărul 1 este stilul de viață sedentar. De asemenea, există o legătură strânsă între muncă și stres, un alt factor care determină îngrășarea, între grăsimile pe care vei fi mai ușor tentată să le consumi și timpul petrecut la birou și, nu în ultimul rând, statul pe scaun ore în șir.

Potrivit unui studiu recent publicat în Jurnalul de activitate fizică și sănătate, 15 minute de activitate ușoară sunt suficiente pentru a preveni depunerea kilogramelor în plus. Și poți face exerciții ușoare chiar și când ești la birou, căci oricum este indicat să nu stai ore în șir pe scaun fără să te ridici. Dacă ai posibilitatea să lucrezi în picioare, nu ezita să o faci, căci vei arde calorii în acest fel. Dacă jobul nu îți permite să te desparți de birou, fă la fiecare jumătate de oră exerciții simple, atunci când stai pe scaun. întinde pe rând fiecare picior, tinând musculatura încordată și menține-l ridicat 15 secunde. Repetă de 10 ori. Desigur, pentru o tonifiere a musculaturii va fi nevoie și de antrenamente de forță, însă exercițiile cardio, plimbările și dansul, de exemplu, te pot ajuta să slăbești și să previi, în același timp, îngrășarea.

Același lucru a fost constatat și de cei de la Universitatea din Pittsburgh, care au făcut un studiu pe 74 de voluntari sănătoși, trecuți de 20 de ani. Aceștia au fost monitorizați atunci când stăteau pe scaun, când făceau exerciții ușoare sau când se plimbau în parc. În urma măsurării numărului de calorii, cei care au mers pe jos câteva minute în fiecare zi au ars mai multe calorii decât cei care petreceau multe ore în șir în fața calculatorului și se deplasau frecvent cu mijlocul de transport în comun.S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "