La ce e bun uleiul de cătină 

Numită și „ginsengul românesc“, cătina este o plantă a cărei virtuți au fost descoperite de greci, chinezi și mongoli. Folosită și sub formă de ulei, aceasta are numeroase întrebuințări pentru sănătate.

Iată care sunt acestea!

Grăbește însănătoșirea după răceală

Bogat în vitamine (A,C,E),minerale,beta-caroten și flavonoide,uleiul de cătinăstimulează sistemul imunitar și poate preveni deficitul de vitamina A din organism. Mai mult decât atât,are acțiune antibacteriană și împiedică inmulțirea bacteriilor. Apelează la uleiul de cătină în tratarea răcelilor,a simptomelor febrile,dar și în perioada de însănătoșire.


Citește și:

Învinge răceala fără medicamente!

Ce să mănânci pentru o piele frumoasă


Ține departe tulburările cardiace

Uleiul de cătină conține acizi grași nesaturați,care reglează tensiunea arterială și mentin echilibrul dintre sare și apa din organism.

Accelerează vindecarea

Cercetătorii spun că acest ulei stimulează vindecarea colitei,eroziunilor colului uterin,ale stomacului,ulcerului duodenal. Totodată,cătina grăbește viteza de vindecare a arsurilor (inclusiv solare),eczemele,ulcerațiilor rezultate în urma radiatiilor,micile zgârieturi sau tăieturi. Efectul de vindecare se datorează betacarotenului (provitamina A),care se găsește în uleiul de cătină. Aplică uniform uleiul pe pielea spălată și uscată și lasă-l să acționeze 20 de minute. Îndepărtează apoi uleiul cu apă caldă.

Hidratează pielea

Antioxidanții care se găsesc în compoziția uleiului de cătină,cum sunt vitamina E și betacarotenul,combat ridurile,hidratează pielea uscată și estompează semnele îmbătrânirii. Aplicările externe de ulei de cătina albă ajută la regenerarea pielii uscate,întâlnită la femeile aflate la menopauză sau la cele vegetariene,deoarece au un nivel scăzut de acizi grași.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "