Merele țin doctorul departe 

Roșii sau galbene, dulci sau mai acrișoare, merele pot înlocui un desert după o masă bogată în calorii. Reprezintă o alegere inspirată pentru o gustare între mese, reglează digestia și ajută la scăderea în greutate.

Ce mere se folosesc la gătit

Consistența merelor diferă de un soi la altul și nu toate sunt recomandate pentru a fi folosite în prăjituri. Merele idared,mai zemoase,sunt ideale pentru compoturi sau sucuri de fructe,în timp ce merele ionatane sau cele golden au miezul mai ferm,fiind mai aromate,și nu se sfărâmă în timpul coacerii.

Bogate în vitamina C

În sezonul rece,avem nevoie de un sistem imunitar puternic,pentru a face față virozelor asociate acestei perioade. Deși toate soiurile de mere conțin vitamina C,ionatanele sunt mai bogate în aceste substanțe. Coaja merelor roșii are în componența sa licopen,o substanță care previne apariția celulelor canceroase la nivelul sânilor,a vezicii urinare,uterului și a intestinului. De asemenea,s-a constatat că incidența infarctului miocardic este mai scăzută la persoanele care consumă des fructe roșii.

Te ajută să ai o talie de viespe

Întrucât merele sunt sărace în calorii,constituie o gustare sănătoasă între mese. Trei mere pe zi îți taie pofta de mâncare,deoarece conțin fibre solubile,care-ți oferă o senzație de sațietate de lungă durată. În plus,sunt dulci în mod natural,iar fructoza din mere este eliberată treptat în sânge,echilibrând astfel nivelul glicemiei.

Previn cariile

Un măr pe zi ajută la prevenirea apariției cariilor,deoarce prin masticație se stimulează producția de salivă,ceea ce diminează numărul bacteriilor din cavitatea orală. Rezultatul? Dinți mai albi și mai sănătoși.

Măr/100 g                                Calorii

Măr golden                              49

Măr ionatan                             52

Măr idared                              47

Măr verde granny smith          52

Măr verde                                52

Măr confiat                             242

Măr copt                                  72

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "