Multivitaminele reduc stresul, anxietatea și oboseala 

Dacă obişnuieşti să iei multivitamine, cum aproape 50% din adulți o fac, atunci iată câteva motive numai bune pentru care să rămâi pe poziţii! Te vor ajuta să scapi de stres, anxietate şi de oboseală. Ce poţi dori mai mult?

Cercetătorii au realizat opt studii pe un eșantion de 1.300 de adulți,care au fost puşi să ia câte o capsulă de multivitamine,zilnic,timp de cel puțin 28 de zile. S-a dovedit că persoanele care au luat multivitamine cel puţin o lună,s-au putut bucura de reducerea stresului cu până la 65% și cu 68% a anxietăţii. Oboseala de asemenea,a scăzut cu 73%.

Ingerând cantități ample de vitamine și minerale,îmbunătăţeşti efectul enzimelor,responsabile cu reglarea proceselor creierului. Deci,o mai bună stare de spirit! Multivitaminele furnizează şi anumite substanţe nutritive suplimentare,pe care nu le-ai putea obţine strict din dieta ta zilnică.

Este recomandat să iei multivitamine care au în componenţă doze mari de vitamina B,deoarece ajută la menținerea tonusului. Vitamina B are un rol esențial în transformarea produselor alimentare în energie și în producerea hormonilor de stres,ajutând sistemul nervos să funcţioneze în mod corespunzător.

Deși este ideal să-ţi obții nutrienții din produsele alimentare (corpul tău îi absoarbe cel mai bine în acest fel),o cură cu multivitamine poate fi o mișcare inteligentă,astfel poți umple eventualele „lacune”.

Nu eşti foarte sigură ce multivitamine ţi se potrivesc cel mai bine? Cere părerea medicului tău!

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "