Obiceiuri de la birou care te pot îmbolnăvi 

Mâncarea nesănătoasă la locul de muncă, dar şi orele nesfârşite în faţa calculatorului îţi pun sănătatea în pericol. Află care sunt obiceiurile de zi cu zi care te pot îmbolnăvi!

Munca excesivă

Eşti stresată din cauza unui proiect important şi nu te mai poţi concentra deloc asupra obiectivelor propuse? Acesta este un semn că munca excesivă te epuizează,iar tu devii obosită şi dezinteresată de ce faci la serviciu.

Pentru a depăşi aceste probleme,ia o pauză din când în când,pentru că vei da mai mult randament dacă te vei detaşa,pentru câteva minute,de stresul de la muncă.

Poziţia incorectă pe scaun

Spatele tău are de suferit atunci când stai într-o poziţie incorectă la birou. Aranjează-ţi scaunul la o înălţime potrivită,astfel încât să atingi,cu ambele picioare,solul,iar genunchii să fie la acelaşi nivel cu şoldurile.

Lipeşte-ţi spatele de spătarul scaunului şi păstrează-ţi gâtul drept,astfel încât capul să fie întins spre tavan.

Gustări nesănătoase

Cu siguranţă eşti tentată să mănânci,în timp ce munceşti,o prăjitură sau o ciocolată.  Înlocuieşte aceste gustări cu fructe şi legume pentru a te feri de kilogramele în plus.

Dacă,totuşi,nu poţi rezista tentaţiilor,evită să ţii în faţa ta tot ce înseamnă surplus nesănătos de calorii.

Lipsa de mişcare

Un studiu american arată că persoanele care stau mai mult de 6 ore pe zi pe scaun riscă să fie obeze. Enzimele,care grăbesc procesul de digestie,devin mai leneşe atunci când stai prea mult pe scaun.

Poţi evita încetinirea metabolismului dacă la fiecare 15 minute faci câteva exerciţii uşoare. Întinde-te până la vârful degetelor,roteşte-ţi coloana vertebrală şi mişcă-ţi încet gâtul.

Citeşte şi:

5 metode inedite ca să arzi caloriile

Cum să-ți accelerezi metabolismul

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "