Planta care te scapă de celulită 

Unul dintre cei mai vechi arbori, care poate să supraviețuiască până la 3000 de ani, este Ginkgo biloba. Călugării budiști foloseau frunzele copacului pentru a beneficia de proprietățile lor curative.

Iată care sunt acestea!

Îmbunătățește memoria

Ginkgo biloba se găsește sub formă de comprimate. Acestea are efecte pozitive atât asupra memoriei de scurtă durată,cât și asupra celei de lungă durată. Dacă vrei să-ți îmbunătățești capacitatea de memorare ia 3 comprimate zilnic,timp de 4-18 săptămâni.


Citește și:

Cum să combați celulita

Mersul pe jos,recomandat împotriva depresiei


Te scapă de depresia cronică

Potrivit unui studiu realizat în 1993 în Germania,mai multi pacienți cu depresie cronică au devenit mai optmiști,plini de viață,după ce au luat câte 80 mg (2 comprimate a câte 40 mg) de extract,de 3 ori pe zi,8 săptămâni. Tratamentul cu această planta este eficient în depresia cronică,nu și în cea sezonieră.

Încălzește mâinile și picioarele reci

Dacă suferi de tulburări ale circulației periferice poți să începi o cură cu ginkgo biloba. Este important să începi tratamentul la începutul lunii august sau septembrie. Ia 1 comprimat de 4 ori pe zi,20 de săptămâni. În urma curei nu vei mai simți niciun disconfort cauzat de frig.

Protejează organismul de radicalii liberi

În frunzele de ginkgo se găsesc 2 substanțe active,flavonele si terpenele,ce au o puternică acțiune antioxidantă. Cu ajutorul acestora,organismul este protejat de radicalii liberi,care favorizează îmbătrânirea accelerată a țesuturilor și apariția celulelor maligne. Urmează un tratament 6 săptămâni,în care ia 1 comprimat,de 3 ori pe zi.

Înlătură celulita

Gingko biloba se folosește și în cremele împotriva celulitei. Acestea,se utilizează,de regulă cu 5 minute înaintea masajului anticelulitic,accelerând microcirculația cutanată. Totodată,această plantă se găsește și în șampoane. Rolul acestora este de a stimula circulația la nivelul scalpului și pentru grăbirea creșterii părului.

Efecte secundare

Cei care suferă de tulburări de coagulare,femeile însărcinate sau cele care iau anticoncepționale trebuie să evite să consume Gingko biloba. Printre efectele secundare ale plantei se numără durerile de cap,discomfort gastro-intestinal,mâncărimi,erupții cutanate,amețeli,diaree,greață,vărsături.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "