Rutina de îngrijire a femeilor aflate la menopauză 

Menopauza afectează femeile în multe feluri. Dar asta nu înseamnă că nu poți combate efectul pe care aceasta îl are asupra pielii tale. Claudia Avram, specialist în estetică la centrul de beauty Perfect Face, îți arată câteva obiceiuri pe care le poți adopta pentru a arăta minunat.

Folosește produse create special pentru tipul tău de piele

Ca regulă generală, femeile la menopauză au o piele uscată, ternă, lipsită de strălucire care începe să se lase. Ar trebui țintite toate aceste probleme atunci când cumperi cosmeticele.

Specialistul recomandă ca demachiantul sau loțiunea de curățare să fie pe bază de lapte, deoarece păstrează uleiurile naturale ale pielii, epiderma ta va fi curată însă fără să se usuce.

Nu trebuie să uiți de produsele pentru ochi și conturul gurii, iar investiția în produse delicate pentru gât și bust este absolut necesară. Aceste zone ale corpului sunt deseori expuse la soare și au tendința de a favoriza apariția petelor și de a se lăsa.

Un alt produs de mare ajutor este serul ce conține o concentrație mare de ingrediente active. Aplică-l în timpul rutinei zilnice de îngrijire pentru a îmbunătăți eficiența altor cosmetice.  

Crema de noapte trebuie sa fie mai consistentă, pentru a reface resursele de apă și lipide pe care pielea ta le pierde.

Nu în ultimul rând, nu uita să te răsfeți săptămânal cu măști împotriva ridurilor, care nu numai că vor lupta împotriva nedoritelor linii, dar vor conferi și o strălucire chipului tău.

Protejează-te de razele UV 

Cremele cu factor de protecție pot reduce apariția petelor cauzate de soare. Nu trebuie să uităm că acesta este principalul responsabil pentru o piele cu aspect îmbătrânit. Nu te sfii să folosești crema cu factor de protecție peste 50 și asigură-te că o folosești zilnic, după crema hidratantă, chiar dacă locuiești la oraș si mai ales atunci când afara este zăpadă, căci razele dăunătoare se reflectă în aceasta. 

Terapii de sezon 

Claudia Avram recomandî cu încredere terapiile intensive care se pot face primăvara și toamna, cum ar fi radiofrecvența.

Aceasta se bazează pe o temperatură ridicată ce poate ajunge la 50-60 de grade în interiorul țesutului, iar energia produsă astfel stimulează secreția fibroblastelor de noi fibre de colagen și elastină, tenul fiind vizibil întinerit.

Esteticiana pregătește în prealabil tenul, curățându-l temeinic, aplicând ulterior o substanță de contact ce ajută aparatul să alunece pe piele. Ea va măsura constant temperatura pe zona lucrată. Căldura produsa este tolerabilă pentru piele, iar terapia este una plăcută, doar persoanele cu un ten foarte sensibil pot resimți mici furnicături.

Beneficiile sunt numeroase: efectul de lifting facial, tratament antirid, remodelarea conturului facial, reducerea cearcănelor, oxigenarea țesuturilor, tonifierea epidermei, conferind un aspect ferm și luminos pielii terne.

Rezultatele se pot observa după fiecare ședință, dar procesul trebuie continuat prin efectuarea unei terapii intre 6 și 12 ședinte, în funcție de fiecare ten în parte și de vârstă.

Adoptă un stil de viață sănătos 

Sănătatea pielii pornește de la sănătatea corpului tău. Adoptă o dietă variată și bogată in antioxidanți și ingrediente sănătoase. Pentru a-ți oxigena pielea, mișcarea joacă un rol esențial. De fapt, exercițiile fizice îmbunătățesc fluxul sangvin și distribuirea oxigenul în întreg corpul.

Nu este nevoie să te extenuezi câteva ore pe zi pentru a obține rezultate, ci 30 minute de activități fizice sunt suficiente pentru a arăta și a te simți minunat.

Sursa foto: medicalnewstoday.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "