Soluții rapide care stimulează metabolismul 

Metabolismul tău funcționează mai lent și din acest motiv dietele nu-ți oferă rezultatele așteptate? Iată cum îl poți stimula pentru ca kilogramele să se topească ca prin farmec!

Mic dejun proteic

Începe-ți ziua plină de energie și doar un mic dejun sănătos îți poate garanta acest lucru. Fă-ți o omletă din albușuri și brânză slabă și proteinele din ea vor stimula metabolismul și-ți va oferi o senzație de sațietate de lungă durată.

Gătește legumele

Îți plac salatele de crudități? Sunt bune în dietă întrucât conțin foarte multe fibre,dar consumate în mod constant îți pot încetini metabolismul. Din acest motiv este indicat să le consumi ușor preparate,cum ar fi pe aburi.

Dormi 8 ore pe noapte

Dacă vrei ca organismul tău să funcționeze la parametri optimi este bine să dormi 8 ore în fiecare noapte. Astfel el își va încărca bateriile în timpul somnului,iar metabolismul va putea să ardă caloriile în timpul zilei. În caz contrar,vei fi obosită și întregul organism va funcționa mai lent.

Nu mânca soia foarte des

Ideal este să o consumi de maxim trei ori pe săptămână. Conține două proteine care nu sunt chiar prietenoase cu metabolismul tău,ci îl vor face să funcționeze mai încet.Acest lucru nu înseamnă că trebuie să o elimini complet din dieta ta,pentru că te ajută la creșterea masei musculare.


Citește și:

Cum să ai un metabolism sănătos

Învață să-ți accelerezi metabolismul


Bea doar apă filtrată

Poate că te întrebi ce legătură are acest lucru cu metabolismul. Ei bine,apa nefiltrată conține un fungicid care întrerupe producția de hormoni,iar în timp afectează sistemul endocrin,deci metabolismul tău va fi perturbat.  Te poți proteja dacă bei doar apă filtrată,de preferință prin filtre de carbon.

Mănâncă fructe și fasole în prima parte a zilei

Ești tentată să înlocuiești cina cu o salată de fructe? Nu este cea mai bună idee pentru că fructele conțin zahăr,ceea ce va duce  la creșterea nivelului de insulină din organism. Dacă insulina este produsă în prima parte a zilei ea va duce stimularea metabolismului,seara în schimb îl încetinește. Același lucru este valabil și în cazul fasolei.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei