Știai că florile induc somnul? Iată ce beneficii mai au pentru sănătate 

S-a vorbit foarte mult despre beneficiile în sănătate a consumului de legume și fructe, dar foarte puține s-a spus despre efectele pe care le au florile asupra sănătății. Florile pot induce starea de relaxare și liniște sau pot schimba starea de spirit prin simpla lor prezență.

În timp ce unii oameni se tratează cu mirosul sau parfumul lor,alții folosesc florile în medicina alternativă.

Îmbunătățesc starea emoțională

Când o persoana dragă se îmbolnăvește,în general îi oferim florim și îi dorim însănătoșire grabnică. Un studiu recent a arătat că această practică ajută foarte mult. În primul rând,persoana care primește florile se poate simți mai bine văzând îngrijorarea pe care o arăți față de ea. În al doilea rând,florile,prin însăși natura lor,dau un impuls stării emoționale,iar toate aceste lucruri lucrează în subconștient.

Combat afecțiuni digestive și hepatice

În unele metode alternative de vindecare,trandafirii sunt folosiți în tratarea afecțiunilor digestive și hepatice. Păpădia este utilizată pentru a trata anemiași icterul. În plus,se spune că ceaiul de păpădie este foarte bun în purificarea sângelui.

Citește și:Uleiul de arnică combate întinderile musculare

Gălbenelele sunt utilizate în creme care vindecă tăieturile și leziunile minore de pe piele,deoarece au proprietăți antiinflamatoare,antiseptice și antifungice. Florile de valeriană sunt foarte bune în tratarea durerile de cap și a insomniei. În plus,floarea-soarelui este utilizată în tratarea durerilor de gât,a durerilor menstruale,a ulcerului și a cancerului.

Previn depresia

Alte studii recente arată că,atunci când stai și privești flori proaspete în fiecare dimineață,poți reduce riscul de depresie și anxietate. În plus,unele flori au capacitatea de a stimula nivelul de energie.

Induc starea de somnolență

În unele țări,oamenii țin florile lângă pat,deoarece prezența lor liniștitoare îi ajută să adoarmă mai repede.

Citește  și:Cum se face siropul care scade hipertensiunea

 Stimulează concentr  area

Un studiu recent arată că te poți concentra mult mai bine când ții în cameră plante. Pe măsură ce plantele furnizează oxigen în spațiile interioare,celulele creierului se încarcă cu el.

În plus,terapeuții alternativi spun că grădinăritul de flori este o activitate de vindecare. Mirosul florilor relaxează instantaneu stările,simțindu-te mult mai bine.

Credit foto:www.boldsky.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei