Sucul de sfeclă - băutura miracol 

Sucul de sfeclă ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi, care determină îmbătrânirea prematură, și îmbunătățește performanța fizică, de aceea este recomandat pentru sportivi. Probabil ai folosit această rădăcinoasă în salate, de obicei fiartă, dar știi cât de bun și hrănitor este sucul de sfeclă?

Iată ce beneficii are sucul de sfeclă asupra sănătății:

Ce conține sfecla? Atunci când este fiartă,se pierd o parte dintre cele mai importante elemente nutritive,la fel cum se întâmplă cu multe alte alimente. Dar atunci când este sub formă de suc sau piure,te bucuri de multe beneficii. Aceasta conținevitamineleA,B și C,antioxidanți precum flavonoide și carotenoide,aminoacizi,minerale precum calciu,magneziu,fier,potasiu,fosfor și sodiu,fibre solubile și insolubile,apă,carbohidrați și zaharuri naturale.

Principalele beneficii ale consumului de suc de sfeclă sunt:

Reduce problemele cardiace

Pentru cei care au probleme cardiace,acest suc este excelent,deoarece reduce inflamarea. Sfecla este recomandată celor care au suferit tulburări cardiace sau pot prezenta un risc.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Sfecla conține betaină,antioxidant care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi. Când se acumulează prea mulți compuși în corp,aceștia pot provoca îmbătrânirea prematură și dezvoltarea unor boli precum cancerul.

Combate cancerul

Sucul de sfeclă ajută în lupta creșterii țesuturilor maligne,care pot deveni cancerigeni,așa că este o ideea bună de-al include în dieta noastră,ca o măsură de prevenire. Mai multe studii au arătat că sfecla poate minimiza chiar și formarea de tumori,în special la pancreas și sân.

Crește performanța sportivă

Mulți sportivi beau acest suc de culoare roșu închis,înainte de competiții,deoarece îmbunătățește capacitatea pulmonară. Studiile indică faptul există o îmbunătățire de 16 % a performanței,înainte de a exercita,la antrenament sau la un eveniment competitiv.

Menține un echilibru a tensiunii arteriale

Dacă bei două cești de suc de sfeclă pe zi,este benefic pentru persoanele care suferă de probleme de hipertensiune,pentru că ajută la reducerea nivelului. Conținutul de nitrați din această legumă este responsabil de acest efect.

Rețetă de suc de sfeclă,morcov și mere

Acum că știi că această legumă este unică și delicioasă,este timpul să învățăm să o preparăm. De ani de zile,chinezii au folosit această băutură miracol pentru a preveni și trata o varietate de boli.

 Principalele proprietăți ale acestei băuturi includ:  

-Îmbunătățirea sistemului imunitar

-Eliminarea radicalilor liberi

-Încetenirea creșterii celulelor canceroase

-Curățareaorganismului

 Ingrediente  

-1 sfeclă
    
-1 morcov
    
-1 măr
   
-1 cană de apă
    
-1 lămâie (optional)

Mod de preparare

Spală și curăță toate ingredientele. Le tai în cuburi mici și le adaugi în blender,împreună cu sucul de la lămâie,dacă vrei și îți place. Amestecă până devine un lichid omogen. Acest suc se bea de două ori pe zi. Primul pahar dimineața pe stomacul gol,iar al doilea mai târziu,în timpul zilei ca o gustare.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei