Proteina este una dintre sursele de energie ale organismului, joacă un rol important în îndeplinirea mai multor funcții și participă la formarea masei musculare. Cel mai bun mod prin care obții doza zilnică necesară de proteine este prin alimentație.


Există câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, și anume:

Parmezan

Parmezanul este sursă importantă de proteine, care crește nivelul de energie și oferă sațietate. 100 de grame de parmezan conține 38% din doza zilnică necesară de proteine. Totuși, nu uita că grăsimea pe care-o conține este într-o cantitate mare, așa că trebuie mâncat cu moderație.

Ton

Tonul este atât delicios cât și nutritiv, cu un conținut ridicat de proteine și cu un număr de calorii relativ mic. Pe lângă proteine (21.7 grame de proteine pe 100 grame ton), acest tip de pește este sursă de acizi grași Omega-3 și minerale. Adaugă-l în dieta zilncă de cel puțin de două ori pe săptămână – vei îmbunătăți sănătatea inimii și a mușchilor.

Piept de pui

Pieptul de pui este o carne slabă care poate fi un plus extraordinar pentru dieta ta obișnuită, are un aport caloric scăzut și oferă 22 de grame de proteine pe 100 de grame. În timp ce vei obține proteine din orice fel de carne, pieptul este recomandat mai ales pentru că are mai puțină grăsime.

Soia

Deoarece soia are un conținut scăzut de calorii și este bogată în substanțe nutritive, este un aliment recomandat dacă încerci să piezi în greutate. Soia conține mai multă proteină decât orice altă legumă, cu 30 de grame de proteine pe 100 de grame. Însă, soia ar trebui consumată cu moderație și sub supravegherea unui nutriționist, deoarece acest aliment a fost asociat cu probleme tiroidiene.

Nuci

Migdalele și alte tipuri de nuci sunt o alegere excelentă pentru menținerea sub control a poftelor alimentare. Toate nucile și alunele sunt surse importante de acizi grași Omega-3, precum și de antioxidanți. Ele pot fi consumate zilnic, atâta timp cât cantitatea este moderată. De fapt, sunt recomandate ca gustare pentru oricine vrea să scape de câteva kilograme.

Credit foto: www.steptohealth.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "