Topul alimentelor care cauzează cancer 

S-a dovedit științific că multe alimente cresc riscul apariției cancerului. Iată 6 dintre cele mai nesănătoase produse, pe care este bine să le scoți din dietă pentru a fi sănătoasă.

 Organisme modificate genetic 

Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“,plante şi semințe,care sunt rezistente în fața insectelor și pesticidelor. Așa au apărut porumbul,soia sau rapița modificată genetic. Ca și consumatoare,ai posibilitatea să eviți aceste alimente și să achiziționezi numai produse naturale.

 Produsele procesate 

Cele mai multe produse din carne procesate,inclusiv baconul,cârnații și hot-dogurile,conțin conservanți chimici care le fac să pară proaspete și atrăgătoare,dar care pot favoriza apariția cancerului. Atât nitritul de sodiu și nitratul de sodiu,care se găsesc în acestea,au o legătură strânsă cu creșterea semnificativă a apariției cancerului de colon și a altor forme de cancer. Prin urmare,asigură-te că alegi produse care nu au nitriți sau nitrați.

 Popcornul făcut la microunde 

Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conțin substanțe chimice,care provoacă nu numai infertilitate,ci și cancer de ficat,testicular și pancreatic. Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA),care se găsește în pungile cu florice de porumb,este „probabil“ cancerigen.


Citește și:

7 simptome ale cancerului pulmonar

Alimente care pot combate cancerul


 Alimentele și băuturile dietetice 

O analiză științifică a peste 20 de studii,realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA),a constatat că aspartamul,una dintre cei mai comuni îndulcitori artificiali,care se găsesc în alimentele și băuturile dietetice,provoacă o serie de boli,inclusiv malformații congenitale și cancer.

Făina albă rafinată

Aceasta este un ingredient care se găsește în majorotatea produselor alimentare prelucrate,și care are un conținutului ridicat de carbohidrați. Potrivit unui studiu publicat în revista „Cancer Epidemiology“,un consum regulat de glucide rafinate favorizează o creștere de 220 % a șanselor apariției cancerului la sân în rândul femeilor.

Uleiurile hidrogenate

Acestea sunt de obicei folosite pentru a conserva alimentele procesate. Dar uleiuri hidrogenate modifică structura și flexibilitatea membranelor celulare din tot corpul,ceea ce poate duce la o serie de afecțiuni,cum este cancerul. Unii producători încearcă înlocuirea uleiurilor hidrogenate cu uleiul de palmier și cu alte alternative mai sigure.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei