Topul alimentelor care pot produce cancer 

Una dintre cele mai de temut afecțiuni, cancerul, poate fi învinsă dacă este depistată din timp, în urma investigațiilor regulate. Cercetătorii americani sunt de părere că această boală poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos și renunțarea la unele dintre cele mai nocive alimente pentru sănătate.

 

In topul alimentelor care pot produce cancer se afla zahărul

 

Pentru persoanele care se confruntă cu această maladie,cheia este eliminarea zahărul din dietă. Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr,motiv pentru care este bine să renunți la cereale,paste,carbohidrați,pâine.

 

Fructe și legume non-organice pot produce cancer

Pentru creșterea fructelor și a legumelor,mulți producători folosesc semințe modificate genetic,pe care le tratează cu pesticide și erbicide. Toate acestea sunt periculoase pentru sănătate

 

Alimentelor care pot produce cancer-Uleiuri hidrogenate

Oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică,Universitatea Harvard,Boston,SUA,spun că uleiurile hidrogenate,numite și grăsimi trans, duc la boli coronariene,accident vascular cerebral și diabet.

Structura sintetică a grăsimilor trans a fost ajustată pentru ca produsul alimentar să nu se altereze repede,extinzându-i intervalul de valabilitate. Substanțele chimice sunt de asemenea utilizate pentru a masca mirosul uleiurilor hidrogenate.

 

Hrana procesată

Nitriții și nitrații,care sunt prezenți în cantități foarte mari în mezeluri,sunt aditivi alimentari care pot duce,în timp,la boli de stomac și diferite tumori. De aceea,stai departe de hrana procesată,mai ales că este bogată în zaharuri,uleiuri,coloranți,arome și alte ingrediente care te pot îmbolnăvi.

 

Alimentelor care pot produce cancer-Alimente afumate

 

 

Pe lângă faptul că sunt folosiți ca aditivi pentru a scădea riscul de putrezire a alimentelor,nitrații și nitriții sunt,de asemenea,utilizate pentru a adăuga culoare mâncărurilor din carne. Când sunt gătite,nitriții și nitrații se transformă în substanțe numite nitrozo-cromogeni,care favorizează apariția cancerului.

 

Carnea la grătar

 

Hidrocarburile policiclice aromate sunt produse în urma arderii cărbunelui sau a lemnului. Acestea devin și mai periculoase pentru sănătate,putând declanșa cancer,atunci când grăsimea din carne se prelinge pe flacără. Fumul care se formează afectează hrana pe care o gătești.

 

Alimentelor care pot produce cancer-Popcornul făcut la microunde

 

Acesta conține substanțe chimice care împiedică uleiul să curgă. Când se prepară punga de popcorn,aceste substanțe chimice se filtrează în popcorn și ajung în sânge după ce sunt ingerate. Mai multe studii recente făcute pe animale arată că acestea duc la dezvoltarea bolilor de ficat,pancreas și cresc riscul de cancer de prostată.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "