Tu știi ce fel de ketchup cumperi? 

În România se găsesc produse tip ketchup ce conțin și 9 E-uri, potrivit unui studiu pe etichetele produselor tip Ketchup ce se regăsesc pe piața din țara noastră.

În cadrul studiului,realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons,au fost analizate 24 de produse tip ketchup,achiziționate în mod aleatoriu și anonim de către reprezentanții asociației din supermarket-urile de pe teritoriul țării,în luna iulie 2014.


Citește și:

Combinaţii alimentare care îţi pun sănătatea în pericol

Există şi E-uri sigure?


Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că,în ceea ce privește numărul de E-uri,din cele 24 de tipuri de produse analizate 33.33 % din produsele analizate au în conținut 5 E-uri,25 % 2 E-uri,20.8 % 4 E-uri,8.33 % 7 E-uri și 4.16 % 1,6 sau 9 E-uri.

Totodată,produsele tip ketchup care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producător următoarele companii:S.C. Productie  Ardealul S.R.L.,S.C.Univer Product S.R.L.,S.C. Mega Image S.R.L.,SC. Carrefour Romania S.A.,S.C. Extracte Naturale Natex S.R.L.,S.C. Papalito Trading S.R.L.,S.C. Sitemani S.R.L.,S.C. Profi Rom Food S.R.L.,S.C. Lidl Romania S.C.S.,S.C. REWE Romania S.R.L.,S.C. Sahprod Meteor S.R.L.,Romania Hypermarche S.A.,S.C. Auchan Romania S.A.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească,derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research &Testing pentru produse și servicii la standarde europene,pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie făcută în cunoștință de cauză.

Pentru a afla mai multe detalii privind semnificația E-urilor (categorie,mod de utilizare,doza zilnică admisa precum și recomandari) accesați:http://e.infocons.ro,iar pentru mai multe informații despre studio intrați pe:http://www.teste-comparative.ro/stiri/0/99-Stii-ce-fel-de-ketchup-cumperi—Pe-piata-se-gasesc-produse-tip-ketchup-care-au-in-continut-si-9-E-uri-.html

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "