Zilele delicate ale lunii - cum să te îngrijeşti corect! Sfaturi utile pentru orice femeie 

În timpul menstruaţiei, riscul de a contacta infecţii genitale este uşor mărit, pentru că germenii găsesc în sângele menstrual un mediu excelent de creştere şi înmulţire. „Cu cât germenii au mai mult timp la dispoziţie, cu atât numărul lor este mai mare şi e mai probabil să producă o infecţie.

Aşadar, dacă absorbantul este mai rar schimbat, e mai probabil ca bacteriile ce contaminează în mod normal regiunea genitală să se înmulţească şi să crească în aşa măsură, încât răspunsul imun local al organismului să fie depăşit şi să apară o infecţie.

De aceea, absorbantele trebuie schimbate la intervale regulate pe toată durata menstruaţiei. În plus, în zilele cu flux menstrual abundent este necesară schimbarea protecţiei folosite la mai puţin de 4 ore,aşa cum în zilele mai „liniştite“ este admisă depăşirea acestui interval“, sfătuieşte medicul ginecolog Dana Paraschiv, expert Always.

În timpul menstruaţiei este foarte importantă menţinerea unei igiene intime riguroase

Înainte de folosirea unei metode de protecţie în aceste zile, spălarea riguroasă a mâinilor este obligatorie, pentru ca riscul contaminării să fie minim.

„Metoda de protecţie folosită trebuie să asigure absorbţia rapidă şi eficientă a fluxului menstrual,pentru reducerea timpului de contact al sângelui cu suprafaţa de absorbţie. Pentru protecţie maximă,recomand folosirea absorbantului Always. Există cazuri în care se utilizează absorbant cu vată deasupra.

Dar este important de ştiut că Always Ultra asigură o protecţie de până la 5 ori mai bună vs. Always Ultra folosit cu vată deasupra. Punând vata peste absorbant,acoperi centrul care absoarbe instant lichidul şi îl transformă în gel,în timp ce din vată, lichidul se poate scurge sub presiune. De aceea,este recomandată folosirea absorbantului Always fără vată deasupra. Există o falsă concepţie împământenită despre faptul că duşurile şi băile sunt interzise în zilele delicate ale lunii. Nimic mai greşit,femeile trebuie să fie la fel de curate şi în timpul acestor zile! Singurul lucru de care trebuie ţinut cont este că sunt de evitat temperaturile exagerat de ridicate,pentru că pot declanşa un flux menstrual mărit“,mai spune medicul ginecolog Dana Paraschiv.

Oana Cuzino te sfătuieşte

Frumusețea înseamnă în primul rând sănătate,de aceea recomand inclusiv în zilele delicate ale lunii o alimentaţie echilibrată,cu multe fructe şi legume şi mişcare uşoară,precum jogging,plimbări pe jos sau cu bicicleta. Important este ca activitatea fizică desfăşurată în aceste zile să fie adaptată stilului de viaţă, stării tale fizice şi emoţionale.

Suntem norocoase să putem avea la dispoziție mijloacele eficiente de protecție, cum sunt absorbantele Always,create special pentru ca noi,femeile,să ne bucurăm de tot confortul și siguranța atât de importante nouă și să putem să ne simțim la fel de frumoase în fiecare zi a lunii. Este important să le folosim fără vată deasupra, pentru a beneficia de toată protecţia şi a fi active în orice moment.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "