Femei celebre și parfumurile lor



 

Le admirăm și azi pe Audrey Hepburn, pe Jackie Kennedy, pe Liz Taylor, pe Lady Di, Marilyn Monroe ori pe Grace de Monaco. Fiecare a reușit să se facă remarcată în modul ei unic. Fiecare a avut ceva aparte care a convins creatorii de parfum să le dedice câte o sticluță. Azi vă prezentăm o serie de femei celebre și parfumurile lor!

Cel mai probabil le știi sau le folosești, fără să ști pentru cine au fost create, de fapt. Mulți creatori au pus la bătaie esențe care mai de care mai aromate pentru ele și succesul parfumurilor dăinuie și azi!

Femei celebre și parfumurile lor

1. Marilyn Monroe: Floris, Rose Geranium

Monroe a fost un fan Chanel no. 5. În 2002 a ieșit la iveală că a iubit și Rose Geranium de la Floris. Parfumul are note pregnante de trandafir, mușcată, citronella și lemn de santal. Apa englezească de toaletă se mai găsește azi decât ca esență de baie.

2. Jackie Kennedy: Joy by Jean Patou

Jackie Kennedy a iubit mai multe parfumuri. Unul dintre ele este și Patchouli 55 de la Krigler – un amestec picant, lemnos de paciuli, bergamotă și piele. Preferatul ei a fost Joy by Jean Patou, care a fost cel mai scump din lume. O uncie de parfum e facută din 10.000 de flori de iasomie și 28 de duzini de trandafiri – o decizie de afaceri riscantă, dacă ținem cont că parfumul a fost creat în 1929, la începutul Marii Crize. Efortul a meritat: Joy a fost cel mai bun parfum al tuturor timpurilor.

3. Grace Kelly: Creed, Fleurissimo

În 1956, actrița Grace Kelly devenea Alteța Sa Prințesa Grace de Monaco. La ceremonie a purtat Fleurissimo, o comandă specială făcută de prințul Rainer casei Creed (veche din 1760). Parfumul avea note de bergamotă, tuberoză, iris florentin și trandafir bulgăresc.

4. Elizabeth Taylor: Jean Desprez, Bal à Versailles

Elizabeth Taylor a fost prima care și-a lansat câteva parfumuri, în vremea ei de glorie. White Diamonds, Forever și Passion sunt printre cele mai bune ale ei. White Diamonds a rămas până astăzi cel mai bine vândut parfum de celebritate din toate timpurile. Înainte de propria colectie, Liz a purtat Bal à la Versailles, creat în 1962 de Jean Desprez. Un parfum oriental cu note de rozmarin, floare de portocal, lemn de santal și vanilie.

5. Natalie Wood: Jungle Gardenia

Actrița a fost o admiratoare a florilor de gardenie (există una chiar pe piatra ei funerară). Natalie Wood a purtat Jungle Gardenia, primit în timpul filmărilor la The Bride Wore Boot de la actrița hollywoodiană Barbara Stanwyck. A fost “cel mai exotic parfum din lume” și conținea note de portocală amară, tuberoză și heliotrop.

6. Prințesa Diana: Quelques Fleurs, Houbigant

Prințesa Diana a mers la altar “scăldată” la propriu în Quelques Fleurs. Aceasta ar fi vărsat din greșeală flaconul pe rochie chiar înainte de a coborî din trăsură. Este un parfum floral cu note de tuberoză, trandafir și iasomie. Printesa Diana s-a îndrăgostit și de 24 Faubourg Hermès, creat de în 1995 de către parfumierul Maurice Roucel. Este un parfum solar, ce conține note de floare de portocal, piersic, gardenie și ambră.

7. Dorothy Dandridge: Tabu by Dana

Prima femeie de culoare nominalizată la Oscar pentru cea mai buna actriță, Dorothy Dandridge a purtat Tabu. Sexy, un amestec de bergamota, trifoi, trandafir oriental, ambră, mușchi, mosc, patchouli, lemn de santal și vetiver. Ar fi fost creat special de Jean Carles pentru a scandaliza și intriga – parfumul pe care l-ar purta o prostituată. A fost promovat drept parfumul interzis.

8. Ava Gardner: Fleurs de The Rose Bulgare, Creed

Ava Gardner a fost pasionată de Fleurs de The Rose Bulgare, un parfum de trandafiri cu note de bergamotă şi ceai verde. Mai adora și Mitsouko de la Guerlain şi Fracas by Robert Piguet. În timp ce era căsătorită cu Frank Sinatra, o legendă urbană spune că Ava a pus capăt uneia dintre certurilor lor destul de dese, pulverizând parfum de-a lungul scării, ca o invitaţie la împăcare.

9. Audrey Hepburn: L’Interdit, Givenchy

Creat special pentru Audrey Hepburn de Hubert de Givenchy, L’Interdit (interzis, în franceză) a apărut în 1957. Audrey nu voia ca acest parfum să fie comercializat. Acest lucru s-a întâmplat în anii ’60. Parfumul include note florale – bergamotă, trandafir, iasomie, iris, violete, narcise şi lemn de santal.

10. Katherine Hepburn: Vol de Nuit, Guerlain

Kate Hepburn a fost o admiratoare a parfumului realizat de Jacques Guerlain în 1933 „Vol de Nuit”. Un parfum lemnos şi floral picant, ale cărui note includ bergamotă, iasomie, vanilie.

11. Rita Hayworth: Shalimar, Guerlain

Rita Hayworth adora parfumul oriental creat în 1925 de casa Guerlain, Shalimar. Acest parfum a apărut dintr-un experiment, când Jacques Guerlain a turnat vanilină şi Lanvin Arpège într-o sticlă de parfum Jicky.

12. Josephine Baker: Sous Le Vent, Guerlain

O americancă la Paris, cunoscută prin faptul că nu purta haine şi pentru șocanta fustă din banane. Josephine Baker adora parfumul Le Sous Vent, creat special pentru ea în 1934 de Jacques Guerlain. Parfumul avea note de chiparos, lichen, frunze de tutun uscate, busuioc, tarhon şi răşină de ferulă.

13. Lauren Bacall: L’Ombre Dans L’Eau, Diptyque

Lauren Bacall prefera L’Ombre Dans L’Eau, o combinaţie de trandafiri bulgăreşti, coacăz negru, chiparos, șofran, chimen, piele și fum.

14. Vivien Leigh: Joy by Jean Patou

Ca multe vedete ale epocii – Olivia de Haviland, Mary Pickford şi Gloria Swanson – , actriţa britanică a fost pasionată de Joy by Jean Patou.

Sursa: catchy.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "