„Am o soacră de coșmar“ 

Sincer, nu știu cum socrul meu o suportă zi de zi! Nu am cunoscut o persoană mai greu de mulțumit ca ea. Ani în șir am încercat să fiu nora pe care și-o dorea, dar eforturile mele au rămas fără rezultat.

Fiorul iubirii

Pe Ștefan l-am cunoscut când a venit la noi acasă să repare instalația sanitară,el fiind instalator. Am vazut că se uita pe furiș la mine și era foarte zâmbitor când eram prin preajmă  -și adevărul e că nici el nu-mi era indiferent. Era înalt,brunet cu părul ondulat și cu ochii verzi. Făcea glume cu părinții mei în timp ce lucra și binedispunea pe toată lumea. Când a plecat,mi-a cerut numărul de telefon și permisiunea părinților să mă sune. Așa a început frumoasa noastră poveste de iubire. Ai mei l-au plăcut din prima clipă,mai ales că era foarte politicos și bine crescut. După câteva luni de relație mi-a propus să merg să-i cunosc părinții. Atunci a început coșmarul meu!

Prima vizită, primele înțepături

Aveam mari emoții,iar mama m-a sfătuit să-i cumpăr viitoarei soacre un buchet frumos de flori,o cutie cu bomboane de ciocolată,iar socrului un vin mai scump. De cum am trecut pragul casei și am vrut să-i dau buchetul,mama lui Ștefan,doamna Cornelia, m-a săgetat cu privirea și mi-a zis pe un ton rece ca preferă florile la ghiveci,nu pe cele smulse din pământ. Am reușit să îngân niște scuze,în timp ce socrul meu s-a grăbit să mă îmbrățișeze. Toată vizita am stat încordată,în timp ce doamna Cornelia abia dacă s-a uitat la mine,făcând conversație doar cu Ștefan. Nu înțelegeam de ce se comporta astfel. Pe drum,l-am luat la întrebări pe Ștefan mi-a spus să nu îmi fac griji,fiindcă așa este firea mamei lui și că trebuie doar să mă cunoască.

O fire arțăgoasă

Vizitele care au urmat nu au detensionat deloc situația. Nici astăzi nu reușesc să înțeleg cum o femeie atât de rece a crescut un băiat atât de prietenos și de  respectuos precum Ștefan. Am descoperit în scurt timp că nu avea multe prietene și că era mereu pusă pe harță. Fie că mergea la piață,la muncă sau în parc,avea mereu ceva de comentat și de reproșat. Mama m-a sfătuit să fiu răbdătoare și să mai las de la mine,pentru ca Ștefan să nu sufere din cauza noastră. De dragul logodnicului meu am ales să nu mă cert cu ea,însă bunele mele intenții au rezistat doar până când a venit vorba de nuntă.

Nuntă după planurile ei

Ea dorea să facem cununia la biserica din cartierul lor,în timp ce eu am visat dintotdeauna să mă cunune preotul care m-a botezat și cu care părinții mei erau prieteni. Nu i-a plăcut nici rochia de mireasă,pe are o considera prea provocatoare,nici meniul sau muzica aleasă pentru petrecere. Dacă la meniu am cedat,iar la rochie am mai adăugat un strat de dantelă,nu am renunțat nicidecum la biserică.Atunci soacrea mi-a declarat război și i-a dat de înțeles lui Ștefan că ea nu este de acord cu ceremonia noastră. Acesta a pus piciorul în prag și i-a spus că nu renunță la mine și că planurile de nuntă merg mai departe. La biserică și la petrecere,doamna Cornelia – chiar ea mi-a cerut să-i spun așa,oficial-a stat bosumflată tot timpul și ne-a stricat tot cheful.

Veșnic nemulțumită

Situația nu s-a schimbat nici în anii care au urmat. Fiecare vizită la socri acasă era ca un duș rece și niciodată nu știam la ce să mă aștept. După ce am rămas însărcinată,am crezut că va fi  mai apropiată de mine. Dar m-am înșelat din nou! Îl răsfăța mereu pe Darius,dar avea întotdeauna ceva de spus despre modul în care-l creșteam. Ba era prea subțire îmbrăcat,ba plângea și eu nu eram la lângă el,ba era prea slab,ba mânca prea mult. Orice aș fi făcut,nimic nu era bine. Ștefan încerca mereu să aplaneze conflictul mocnit,dar simțeam că încet,încet îmi pierd răbdarea. Nu așa visam să decurgă vizitele. Familia mea era foarte apropiată de Ștefan și mi-aș fi dorit ca sărbătorile în familie să fie frumoase,nu să stau să-mi calculez fiecare gest,doar,doar nu se va supăra mama-soacră.

Fiecare la casa ei

Probabil că această situație ar mai fi durat o perioadă,dacă nu ne-am fi certat cu ocazia ultimului Revelion. Verișorii mei ne-au invitat la o cabană și am acceptat bucuroasă,fiind prima dată când petreceam Anul Nou la munte. Când a auzit de planurile noastre,doamna Cornelia s-a înfuriat și ne-a acuzat că suntem iresponsabili că bebelușul cu noi,„în sălbăticiune“. Atunci m-am enervat,i-am mulțumit pentru sfaturile primite până atunci,dar i-am spus că o mamă știe mai bine cum să-și crească puiul. L-am îmbrăcat pe Darius,mi-am cerut scuze de la socrul meu și i-am spus că este mereu binevenit la noi. De atunci,nu i-am mai călcat pragul și am mai sunat-o doar de ziua ei. În rest,Ștefan este cel care vorbește cu ea și-l duce pe Darius la bunica în vizită. Măcar așa nu mă mai enervez și nici nu mai am motive de certuri în casă cu soțul meu.

Loredana S., Drobeta Turnu-Severin

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei