Ce lecții de viață am învățat până la 30 de ani 

Obstacolele care ne fac existența dificilă influențează evoluția noastră. De fiecare dată încercăm să dăm o explicație acestor experiențe. Pragul de 30 de ani este cel mai potrivit ca să tragem concluzii despre lucrurile cu adevărat importante în viață.

Bazează-te doar pe tine

Singura persoană pe care te poți baza cu adevărat ești tu însăți. Dacă la 20 de ani ai avut o mulțime de prieteni și toată atenția familiei, cu vârsta lucrurile se schimbă. De fapt, sunt puţini cei în care poţi avea încredere că nu îţi vor întoarce spatele atunci când îţi va fi mai greu. Așa că, tot ce poți face e să-ți sufleci mânecile și să treci la treaba – să lupți pentru ceea ce dorești și să-ți construiești cu încredere ziua de mâine.

Timpul este important

Când eram mică, zilele parcă nu se mai terminau. Am observat că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, conștientizăm tot mai acut că zilele se scurg cu o viteză incontrolabilă. Ei bine, timpul zboară, indiferent dacă îți convine sau nu, de aceea, ca să-i dai valoare, profită de fiecare secundă și trăiește clipa la maximum.

Omul din greșeli învață

Cel puțin așa susține un proverb românesc. Din copilărie am fost învățați să evităm greșelile -  iar odată cu trecerea anilor, încercăm să le gestionăm. Poate că este mai confortabil să treci cu vederea o greșeală, decât să-ți asumi responsabilitatea. Totuși, este mult mai important să înveți din ea. Până la urmă, a greși e omenește!

Nu te compara cu alții

Cu toții am avut momente când, conștient sau inconștient, ne-am comparat cu alții. De fapt, e o problemă înnăscută, de a ne raporta la cei din jur și de a ne căuta modele de urmat. Acest instinct ne răpește cumva încrederea în forțele proprii. Cu timpul, vei învăța să învestești în tine și în dezvoltarea ta personală. Iar dacă vrei să faci o comparație cu cineva, fă-o tot cu tine, cea care ai fost în trecut.  

Fă ceea ce-ți place

Ideea de succes, pe care o ai la 20 de ani, se schimbă mult când înaintezi în vârstă. Dacă în adolescență mergi pe cărările bătute de părinți sau de persoanele pe care le admiri, un deceniu mai târziu realizezi că, de fapt, ai luat-o pe o potecă greșită. De accea, este important să conștientizezi acest fapt și să-ți urmezi pasiunea. A face ce îți place înseamnă a te implica în activități care îți aduc satisfacție interioară. Iar asta se vede și la exterior.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "