Ce s-a întâmplat cu băiatul cu "păr de gheață", la un an după ce povestea lui a devenit cunoscută în toată lumea 

Wang Fuman sau ”băiatul cu părul de gheață” a devenit cunoscut în întreaga lume pentru că a mers 5 kilometri prin frig pentru a ajunge la ore. A fost fotografiat cu hainele și părul înghețat, iar imaginea a înduioșat milioane de oameni.

Wang Fuman, copilul din China de doar 8 ani, a devenit un exemplu pentru oamenii din întreaga lume. În luna ianuarie a anului trecut, el a fost fotografiat după ce a ajuns la școală cu părul înghețat și îmbrăcat cu haine prea subțiri pentru vremea de afară. Acesta mersese 5 kilometri prin viscol pentru a ajunge la școala. 

Determinarea și dorința lui de a învăța i-au schimbat viața complet. După ce fotografia a devenit virală, mii de oameni au donat bani, haine și alimente pentru el. În total, s-au strâns 38.000 de euro.


În urma ajutorului primit,  băiatul și familia sa au părăsit coliba în care locuiau și s-au mutat într-o casă modernă, în apropierea școlii unde învață elevul.

“Viața este mult mai bună acum. Comparativ cu locuința cu pereți din pământ și drumul noroios, acum suntem mult mai bine protejați de ploaie și de vânt”, a declarat tatăl băiatului.

Mai mult decât atât, tot prin bunăvoința oamenilor, și școala undeva învață copilul a fost modernizată. Acum, unitatea de învățământ are o instalație de căldură în fiecare clasă, iar un cămin a fost construit pentru elevii care fac naveta de la o distanță mare.

Wang a rămas însă același elev silitor și își dorește să devină polițist. 

“Wang este printre premianții clasei și se înțelege foarte bine cu colegii săi”, a declarat directorul școlii, Fu Heng. 


Sursă: bbc.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "