Coco Chanel este incontestabil regina modei. De la începutul anilor 1900, femeile și bărbații au început să îmbrace haine sub semnătura ei, inclusiv bijuterii și pălării. Parfumul ei Chanel nr.5 este unul dintre cele mai vândute parfumuri din toate timpurile. Dar ce știm cu adevărat despre femeia din spatele designerului? Pe cât de minunate sunt modelele ei, viața personală nu era la fel de plină de farmec. De la copilăria ei tragică până la viața presărată cu dramă și intrigă romantică, Coco Chanel s-a confruntat cu suișuri și coborâșuri. Iată ce nu știai despre renumitul designer de modă.


Numele real

Pe măsură ce sună elegant și excentric "Coco Chanel", numele real al designerului de modă este de fapt Gabrielle Bonheur Chanel.

Începutul carierei

Înainte de a fi Coco, Chanel a avut o viață care nu era deloc plină de farmec. După ce mama ei a murit din cauza tuberculozei, tatăl ei a dus-o într-un orfelinat. Acolo ea a învățat să coasă, dezvoltând o abilitate și o pasiune care a devenit în viitor carierea sa.

Contextul muzical

Gabrielle și-a luat numele "Coco" când a interpretat diverse melodii în cluburi ca artistă. Ea și-a spus că "Coco" era o versiune prescurtată a "cocotte" - cuvântul francez pentru "femeie întreținută".

Pălăriile, o pasiune care i-a adus succes

Coco Chanel a devenit cunoscută în lumea modei ca producător de pălării, nu ca designer de couture. Prima ei afacere a fost deschisă la Rue Cambon, Paris, în 1910.

Chanel nr. 5

Chanel nr. 5, lansat în anii 1920, a fost primul parfum care a avut numele unui designer. Prezentat de Marilyn Monroe, parfumul este unul dintre cele mai vândute din toate timpurile.

Număr favorit

La fel ca noi, Coco Chanel avea un număr care îi aduce noroc. Numărul ei era 5, după cum îți puteai da seama. Chanel No. 5 a fost lansat pe data de 5 mai, a cincea luna a anului pentru noroc.

Costumul Chanel

În 1925, Chanel a introdus unul dintre cele mai populare modele - costumul Chanel. O combinație între jacheta fără guler și fusta confortabilă, costumul a fost inspirat din costumul bărbaților, subliniind confortul și eleganța.

Rochia neagră

Chanel a fost, de asemenea, creatoarea rochiei negre. Deși negrul a fost inițial asociat cu doliul și moartea, Chanel a revoluționat nuanța și a arătat lumii că negru era șic și elegant pentru îmbrăcămintea de seară.

Bijuterii

La începutul anilor 1920, Coco Chanel a început să facă o pasiune pentru bijuterii. Combinând perle mari cu pietre strălucitoare, ea a introdus conceptul de-a accesoriza articolele vestimentare împotriva îmbrăcămintei minimaliste.

Legătura ei cu Hollywood-ul

Producătorul de film Samuel Goldwy i-a oferit designerului o slujbă de realizare a costumelor pentru vedetele de la Hollywood de două ori pe an. Deși a creat haine pentru Gloria Swanson, Greta Garbo și Marlene Dietrich, Coco Chanel nu a fost încântată de Hollywood, numindu-l loc vulgar și "capitala prostului gust".

Coco Chanel, cerută în căsătorie de mai multe ori

Ducele de Westminster a fost îndrăgostit de Coco Chanel și a cerut-o în căsătorie de mai multe ori. Cu toate acestea, sentimentele nu au fost reciproce. În schimb, Coco Chanel s-a bucurat de o relație fericită cu Hugh Grosvenor, cel mai bogat om din lume în acea perioadă, în timp ce era în Londra.

Legături naziste?

Autorul Vaughan a criticat-o pe Chanel pentru că are legături cu partidul nazist. În timp ce Chanel a avut o relație romantică cu un aristocrat german în timpul celui de-al doilea război mondial, Casa Chanel a negat zvonurile că Chanel era antisemită. De fapt, ea avea multe legături personale și profesionale cu persoanele din patrimoniul evreiesc.

Nu a fost căsătorită niciodată

Chiar dacă era foarte frumoasă, atrăgătoare și cunoscută, Coco Chanel nu s-a căsătorit niciodată. Printre persoanele cu care a avut o relație frumoasa Coco se numără: Arthur Edward "Boy" Capel, Hans Gunther von Dincklage, Etenne Balsan, ducele de Westminster și Igor Stravinsky.


Credit foto: www.bellaweb.it

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "