M-a trădat și acum vrea să îl iert 

Revista nr. 36


Simțeam că suntem suflete pereche și, mai presus de orice, aveam o încredere de neclintit unul în celălalt. Relația noastră se baza pe dragoste și loialitate. Viitorul ne zâmbea și noi ne îndreptam încântați spre el. Până când o privire, o simplă privire a dat totul peste cap. 

O relație fără cusur

În clipa în care l-am cunoscut, am știut că el este cel pe care îl așteptam dintotdeauna - și am fost de nedespărțit. Lucram la aceeași firmă, ne-am întâlnit pe culoar. Când m-a privit, m-a trecut ceva ca un șoc electric. El a găsit un pretext ca să intre în vorbă cu mine, m-a invitat la o cafea... și am rămas împreună. Comunicam dincolo de cuvinte și ne potriveam perfect. Mă simțeam atât de norocoasă!

Viața în doi

Lucram amândoi, eram solicitați zilnic, dar mereu ne găseam timp să fim împreună. Ne gândeam serios să ne mărim familia cu un bebeluș. Serile, mergeam la evenimentele organizate de firmă sau la diverse petreceri. Ringul era al nostru și discuțiile cu prietenii se lungeau până târziu. Străluceam împreună! Iar el se mândrea cu mine, la brațul lui.

Când se strecoară îndoiala

Trăiam zilele una după alta, fără să bănuiesc că e nevoie doar o clipă ca să mi se dea viața peste cap. El a început să întârzie acasă și să meargă la diverse chermeze oficiale singur. Mi s-a părut straniu și l-am întrebat ce se întâmplă. Mi-a spus că patronii voiau să-l aibe aproape, pentru că trebuiau să perfecteze un proiect foarte important și foarte... secret. Am încercat să aflu mai multe, dar mă loveam de un zid de tăcere.

Lovitura vine de unde nu te aștepți

Într-o zi, stăteam cu telefonul în mână și mă uitam pe pozele de la ultimul eveniment al firmei. Deodată, am înghețat. Era o poză cu colegii lui, iar în spatele lor l-am remarcat pe el, alături de o femeie, privind-o. M-a luat cu amețeală. Da, poate că era pur și simplu o poză nevinovată – dar eu am știut. Privirea. Acea privire a lui, mai presus de cuvinte. Cine era femeia de lângă el? Cum a putut să o privească așa cum m-a privit pe mine, la început? O avalanșă de întrebări s-a prăvălit peste mine, fără milă.

O trădare recunoscută și regretată

Când i-am spus, s-a schimbat la față. Îi tremurau mâinile. O cunoscuse de puțin timp. Mi-a mărturisit, speriat, că avea nevoie de o schimbare și că femeia respectivă nu era ceva important pentru el. Era o simplă aventură, o supapă pentru viața profesională stresantă. O aventură, o supapă? Și cu mine cum rămâne? l-am întrebat. Nu am primit răspuns.

Tăcerea, mai grea decât toate

După reproșuri și regrete, s-a instalat tăcerea. Mai grea decât toate. Dintr-o dată, el m-a cuprins în brațe și m-a implorat să îl iert. Cred că atunci a realizat că mă pierde. Mi-a jurat că nu se va mai întâmpla niciodată și că mă iubește prea mult ca să mă piardă. Niște replici demne de o telenovelă, replici care mi-au provocat greață. Era o întreagă furtună în sufletul lui, știam acest lucru. Am vrut să-l consolez, dar am realizat că eu sunt cea care are nevoie de ajutor.

Singură, printre ruine

Simt că tot ceea ce am construit împreună s-a dărâmat într-o clipă. Nu, o clipă este mult. Simt că nu mai pot avea încredere în el, deși o parte din mine îmi spune că ar trebui să încerc să îl iert. Iubirea nu dispare atunci când se dărâmă totul, dar se poate transforma destul de rapid în silă, în dezgust. E doar un pas de la iubire la dezgust. Un pas pe care îl faci desculț, printre ruine.

Am rămas cu un gust amar

Acum el este foarte drăgăstos și atent. Se vede că luptă să peticească ce a distrus. Doar că sufletul nu prea mai poate fi peticit. Iar în sufletul meu sunt doar întrebări și resentimente. Ruine. Nimic din ceea ce a făcut sau ar fi putut face nu cântărește mai mult ca modul în care a privit-o în acel moment. Dacă poate privi pe altcineva așa, ce loc mai am eu în viața lui? În orice caz, nu locul meritat. Eu aveam TOTUL. Și nu mă pot mulțumi cu mai puțin. Simt un gust amar care nu mă lasă să văd clar... O să mai pot merge la brațul lui, zâmbind? Sau va trebui, când îl voi vedea, să traversez de cealaltă parte a străzii?

Loredana S., București


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "