Află cum te influențează culorile în fiecare zi 

Fiecare dintre noi are cel puțin o culoare preferată, pe care o alege în funcţie de preferinţe sau de modul în care îi influenţează starea de spirit. A mea este roz pentru că îmi dă o stare de bine și mă relaxează.

Psihologii susţin că fiecare culoare în parte are diferite efecte asupra dispoziţiei noastre.

Trăim într-o lume a culorilor,în care absolut tot ce ne înconjoară este definit de efecte cromatice. Ochiul uman poate detecta milioane de culori – în medie,1-2 milioane- iar modul în care le percepem depinde de lumină sau ritmul biologic.

Roșul accelerează bătăile inimii

Roșueste o culoare a dragostei,a pasiunii și semnalează emoții intense. Este culoarea instinctelor primare,care accelerează ritmul inimii şi stimulează producția de adrenalină. Dacă alegi să porți o haină de culoare roşie,te vei simți mai atrăgătoare şi nu vei trece neobservată. La asiatici,roșul este nuanța rochiei de mireasă,fiindcă poartă noroc.Totuşi,folosită în exces,ea oboseşte ochii şi poate cauza migrene. Cercetătorii au arătat că cele mai multe restaurante aleg să fie decorate în roşu pentru a stimula apetitul clienţilor.

Oranjul aduce bucurie

Dacă îţi place portocaliul înseamnă că eşti o fire deschisă,nonconformistă şi foarte dinamică. Această culoare tonică te îți dă o stare de bine şi poate fi extrem de benefică persoanelor stresate sau nefericite.

Galbenul dă optimism

Galbenul este destinat celor plini de viață. Culoarea transmite o stare de bine,optimism,voioșie şi are un efect antidepresiv. Corpul secretă serotonină atunci când este expus acestei culori. Unele studii au arătat că galbenul stimulează sistemul nervos şi ajută în procesul de memorare. Totuşi,folosită în exces,ea dă o senzaţie de iritabilitate.

Citeşte şi Ce amulete îţi poartă noroc şi te scapă de deochi?

Verdele are efect calmant

Verdele înseamnă natură și viață,induce relaxare şi armonie. Este culoarea cea mai plăcută ochiului,întrucât e rezultatul combinării unei culori calde (galben) cu una rece (albastru). Este foarte bună pentru persoanele care au probleme oftalmologice,de aceea este folosită în zugrăvirea camerelor. În trecut,spitalele erau vopsite în verde pentru ca pacienţii să se relaxeze. Verdele este folosit frecvent şi de către companiile cosmetice în promovarea produselor lor,pentru a inspira ideea de sănătate.

Albastrul îndeamnă la meditație

Culoare rece,albastru simbolizează infinitul,măreţia şi creativitatea. Oferă senzaţia de răcoare și are capacitatea de a relaxa ochii şi musculatura,îndemnând la meditaţie. Utilizată în exces,ea poate provoca tristeţe. Unele studii au arătat că este bine să purtăm albastru în timpul unui interviu deoarece nuanța conferă credibilitate.

Rozul e protector

Roznu e doar pentru fetiţe,ci pentru cei care iubesc gingăşia,inocenţa,romantismul şi spiritul ludic. Culoarea are efecte calmante și liniștitoare asupra psihicului uman deoarece conferă o stare de bine,de protecţie.

Maro,semnul rațiunii

Adepţii culorii maro sunt firi raţionale,cu picioarele pe pământ,care dau dovadă de o bună stăpânire de sine. Este o nuanţă naturală,sobră,apreciată atât de femei cât și de bărbați. Uneori,culoarea poate induce o stare uşoară de melancolie.

Albul e odihnitor

Albul emană puritate,prospeţime şi luminozitate. De aceea,culoarea este asociată şi cu Divinitatea. Efectul său este unul dintre cele mai odihnitor asupra ochilor și a minții. În ziua nunţii lor,miresele poartă rochie albă ca simbol al purității și al neprihănirii. Totuşi,pentru anumite popoare,alb înseamnă doliu.

Negrul indică autoritatea

La fel ca şi albul,negrul este o culoare plină de simboluri,fiind foarte des utilizată. Unii îi atribuie semnificaţii triste precum suferinţă,doliu sau dezamăgire,în timp ce alţii se simt mai puternici şi autoritari atunci când o poartă. Culoarea dă și o aură de mister. Poate stârni frica celor mici,fiind asociată cu întunericul şi personajele negative din poveşti sau desene animate.

Citeşte şi Există sau nu universuri paralele?

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei