Ce nu ştiai despre echinocţiul de primăvară? 

Cu siguranţă, ai auzit măcar o dată despre echinocţiul de primăvară. Este acel moment al anului în care poţi spune cu adevărat că a început primăvara. Anul acesta, fenomenul va avea loc pe 20 martie, la ora 12:29 şi este încărcat cu semnificaţii. 

La momentul echinocțiului de primăvără,Soarele traversează Ecuatorul,trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală.

Semnificaţia echinocţiului de primăvară

Tradițional,momentul Echinocțiului este un moment de armonieși echilibru,în care ziua și noaptea sunt într-o perfectă balanță. Dupa 21 martie,ziua creşte în defavoarea nopţii până pe 21 iunie,când are loc solstiţiul de vară.

Un moment de armonie şi echilibru

Echinocțiul de Primăvară din acest an stă sub semnul echilibrului pe toate planurile dar,mai ales,al echilibrului pe plan energetic. Deşi s-ar putea ca asteniade primăvară să îţi mai dea bătăi de cap,vei simţi că ai mai multă energie iar lucrurile îţi vor merge ca pe roate.

Tradiţii şi obiceiuri

Conform tradiţiei creştine,Paştele este serbat întotdeauna în prima duminică după Luna Plină de după echinocţiu. Oamenii recunosc echinocţiul de primăvară de mii de ani. Pentru multe civilizaţii antice evenimentul marca reîntoarcerea la belşug şi reînvierea naturii. Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie,de transformare profundă atât a naturii exterioare,cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvarătotul se trezeşte la viaţă,tinde să iasă la suprafaţă,să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Ştiai că…

…vechii egipteni au construit Marele Sfinx în așa fel încât acesta “privește” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară?

…orașul mayaș Chichen Itza a fost construit pentru a celebra echinocțiului de primăvară?

…în cultura amerindiană,se ţineau ritualuri şi dansuri în onoarea Soarelui? Indienii plantau în această zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legătură între Cer şi Pământ.

...chinezii credeau că în ziua în care cade echinocţiul de primăvară ouăle pot sta în echilibru deoarece gravitaţia este egală în toate părţile? Ştiinţa a arătat că acest lucru nu este posibil.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei