Cele mai puternice talismane 

Purtate la mâini, sub formă de brățări, sau la gât, ca pandantive, talismanele sunt considerate obiecte magice, care au puterea de a atrage energiile pozitive, ținând în același timp la distanță vibrațiile negative.

Pentru ca talismanul să funcționeze, el nu trebuie purtat cu un alt obiect aducător de noroc, deoarece se anulează unul pe celălalt. De asemenea, talismanul nu este transmisibil, întrucât împrumută energiile persoanei care-l poartă pentru prima dată.

Crucea celtică, un simbol al echilibrului

Mai este denumită și „Crucea lui Odin“, după un zeu păgân din Irlanda. Cele patru laturi ale crucii simbolizează punctele cardinale, în timp ce cercul din mijloc reprezintă pământul. Se spune că Sfântul Patrick, cel care a propovăduit religia creștină în Irlanda, s-a folosit de acest vechi simbol pentru răspândi cuvântul lui Iisus Hristos. Crucea are dublă semnificație. Fiind un semn creștin, ea protejează de farmece și de blesteme, iar prin legătura sa cu pământul este asociată cu pacea și echilibrul, așadar aduce stabilitate în viața celui care o poartă.

Crucea egipteană atrage norocul

Ankh, așa cum mai este cunoscută crucea egipteană cu mâner, este simbolul hieroglific al vieții. Semnul a fost considerat cheia Nilului, apa fiind asociată cu renașterea. Este unul dintre cele mai frecvente hieroglife, zeii fiind reprezentați ținând în mâini crucea vieții în timpul ceremoniilor de încoronare. Se spune că cel care poartă acest talisman se va bucura de protecția zeilor egipteni, va avea noroc în viață și va fi o persoană înzestrată cu cel de-al șaselea simț.


Mâna Fatimei respinge deochiul

Dacă celelalte talismane pot fi purtate ca pandantive, Mâna Fatimei sau Hamsa atrage energiile pozitive mai ales dacă este purtată ca brățară. Este un obiect sacru în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, ffolosit ca o protecție împotriva deochiului. Amuleta conține trei simboluri foarte puternice: mâna, ochiul și cifra cinci. Mâna semnifică protecția divină, ochiul are rolul de a respinge energiile negative, în timp ce cifra cinci are rolul de a echilibra energetic. Atunci când este împodobit cu o piatră roșie, talismanul atrage abundența și norocul, roșul fiind culoarea puterii. Se spune că Mâna Fatimei are efect asupra celui care o poartă atunci când acesta își dorește să-și schimbe destinul sau când se află la o răscruce în viață.

Știai că...

...  Fatima era una dintre fiicele profetului Mahomed? Se spune că, într-o zi, pe când gătea, și-a văzut soțul venind acasă de mână cu o altă femeie. A fost atât de supărată, încât nu a observat că a început să amestece în mâncare direct cu mâna, și nu cu lingura. Soțul ei a fost cel care a observat ce a făcut. Din acest motiv, talismanul care simbolizează mâna ei este asociat cu fidelitatea și cu răbdarea.

Sigiliul lui Solomon, emblema înțelepciunii

 A fost una dintre cele mai căutate relicve sfinte, deoarece se spune că regele Solomon l-ar fi primit din Ceruri. Nu se știe cu exactitate cum arăta sigiliul, dar se crede că avea forma unui inel. Forma sa rotundă indica ordinea cosmică și interacțiunea dintre elementele aerului și cele ale focului. Regele Solomon era cunoscut ca unul dintre cei mai drepți regi ai vremii, iar inelul său a devenit astfel un simbol al înțelepciunii. În unele versiuni, inelul era fabricat din fier, bătut în patru pietre prețioase, având numele lui Dumnezeu gravat pe el. În alte versiuni, pe inel se putea desluși steaua lui David, tatăl regelui Solomon. Steaua în șase colțuri mai este cunoscută și ca „scutul lui David“, un simbol al armoniei, fiecare colț reprezentând cele șase atribute ale lui Dumnezeu: înțelepciune, nemărginire, suveranitate, sfințenie, credință și atotștiință. Talismanul are o mare încărcătură energetică, aduce o stare de bine și-l ajută pe cel care-l poartă să ia deciziile potrivite.

Pomul vieții inspiră curaj

Cei care doresc să-și dezvolte intuiția și să capete mai multă încredere în ei înșiși ar trebui să poarte un talisman care înfățișează Copacul Vieții. El este simbolul vieții, dar și al renașterii, deoarece cuprinde cele patru elemente ale naturii: focul, pământul, aerul și apa. Focul este asociat cu puterea soarelui, o sursă de lumină. Din pământ și apă copacul îți ia substanțele care-l ajută să renască an de an, în timp ce prin aer comunică cu mediul. Talismanul ajută la găsirea puterii interioare, oferă stabilitate și inspiră curaj celui care-l poartă.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "