Cum te influenţează eclipsele 

Fenomenul eclipselor m-a atras încă de pe vremea când eram copil – pe cele de soare, obişnuiam să le privesc reflecția într-un vas cu apă. Deşi nu ştiam foarte multe lucruri despre semnificația lor, misterul dispariției soarelui mă intriga și mă captiva deopotrivă.

Provenit din greaca veche,termenul de „eclipsă“ se traduce prin dispariţie,abandon. Din punct de vedere ştiinţific,semnifică un eveniment astronomic spectaculos,care se produce atunci când un corp ceresc trece prin faţa altuia. Eclipsele pot fi de Soare, atunci când umbra Lunii se proiectează pe suprafaţa Pământului, sau de Lună,când corpul ceresc intră în conul de umbră al Terrei. Pe parcursul unui an,au loc mai multe eclipse, care ne influenţează starea de spirit şi ritmul de viaţă.

Vremea magiei și vrăjitoriei

În timp ce vechile civilizaţii se speriau de eclipse şi credeau că acestea anunţă Apocalipsa,lumea modernă continuă să studieze fenomenul şi să desluşească misterele asociate lui. În trecut, filozofi precum Aristotel sau Platon erau preocupaţi de înţelegerea fenomenului perceput de restul oamenilor ca fiind unul straniu, demoniac. Homer descria o eclipsă a astrului luminos astfel: „Soarele a dispărut din ceruri şi un întuneric malefic a acoperit totul vreme de o oră în preajma miezului zilei“. Egiptenii considerau eclipsele periculoase, propice pentru magie, vrăjitorii, aducătoare de nenorociri şi dezastre naturale. În civilizaţia mayaşă, oamenii credeau că zeităţi precum Soarele şi Luna erau înghiţite de o făptură malefică, pe care o alungau prin blesteme.

Ies la suprafață temeri ascunse

Efectele eclipselor asupra corpului uman sunt mai degrabă de natură psihică decât fizică. Dacă organismul nu are de suferit din punct de vedere fizic,psihicul poate fi influenţat în întregime. Efectele se pot manifesta atât înainte de eveniment, cât şi după. Dispariția soarelui, în special, exacerbează sensibilitatea și fricile ascunse, astfel că toate evenimentele care urmează sunt trăite profund, la intensitate maximă. Eclipsele sunt momentul în care poţi să îţi descoperi punctele sensibile și să încerci să faci faţă provocărilor.

Firile sensibile sunt cele mai afectate

În perioada eclipselor, relaţiile sociale sunt extrem de fragile, aşa că trebuie să ai grijă la felul în care te comporţi. Un cuvânt aruncat la întâmplare sau o atitudine nepotrivită te poate costa pierderea unui camarad. De asemenea, înaintea unei eclipse, te poţi simţi fără energie şi fără inspiraţie. Pe parcursul dispariției temporare a astrului luminos, stările psihice ale firilor vulnerabile se pot acutiza, astfel că se pot confrunta cu atacuri de panică, insomnii, anxietate și alte tulburări ale sistemului nervos.

Puterile nebănuite ale Lunii

În trecut, fazele lunii – în special Luna plină- erau asociate cu pierderi de vieţi,accidente şi cutremure. Astrologii susţin că acest corp ceresc determină fluxurile și refluxurile apelor şi poate duce la destabilizarea organismului. Fazele Lunii aduc cu sine o serie de schimbări pe planul emoţional. Spre exemplu, în fazele de Lună nouă şi de Lună plină,intuiţia devine mai puternică şi apar noi sentimente şi trăiri. Cele mai afectate de schimbări sunt zodiile de Pământ şi de Apă.

Ştiai că...

...în mitologia chineză, eclipsa era simbolizată printr-o animal care înghiţea Luna? Chinezii credeau că o broască uriaşă a pus stăpânire pe Univers.

...în timpul eclipselor solare, faraonii din Egiptul Antic se ascundeau în templul lui Osiris?

...hinduşii se blocau în casele lor de teamă că ar putea fi cuprinși de întunericul malefic?

...în Roma Antică, oamenii obişnuiau să ţipe la vederea unei eclipse? Romanii erau convinşi că strigătele puternice pot alunga demonii.

...musulmanii rostesc o rugăciune specială în timpul eclipselor de Soare? Tradiţia vine de la profetul Mahomed şi are ca scop reamintirea măreţiei lui Allah.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

De ce e bine să folosești balsam de buze-nr.16(494)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "