Vineri13: cum te ferești de ghinion? 

Încă din vremuri trecute, numărul 13 a fost asociat cu ghinionul. Dacă mai e și vineri, atunci ghinionul se dublează. Această zi este considerată una fatală, în care se pot petrece multe nenorociri. Află ce poți să faci pentru a te feri de ghinion! 

Mai mult decât o superstiție

Vineri 13 este percepută drept cea mai ghinionistă zi dintre toate fiindcă uneşte două dintre cele mai puternice superstiţii: numărul 13 şi ziua de vineri. Persoanele superstițioase nu au curajul să întreprindă nimic în această zi fatidică, ca de exemplu, încheierea unor contracte, afaceri sau să pornească într-o călătorie. Se spune că un copil născut într-o zi de vineri 13 nu va avea noroc decât după ce toți cei care îi știu adevărata dată a nașterii vor muri. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte. O altă superstiție spune că un om bărbat într-o zi de vineri 13 va muri tânăr. Totodată, dacă o femeie își serbează ziua pe 13, în mai puțin de un an se va căsători și va avea un copil.

O zi fatală în istorie

Superstiția are la bază mai multe evenimente din mitologie şi istorie: alungarea din Rai a lui Adam şi a Evei, pornirea potopului lui Noe şi crucificarea lui Hristos, toate au avut loc în zile de vineri. Mai mult, sfârşitul cavalerilor templieri a venit într-o zi de vineri 13. La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină". Superstiţia lui vineri 13, vine din cultura americană pentru că în alte ţări, ca şi la noi, ziua ghinionistă este marţi, care şi-a primit numele de la Marte, zeul războiului. În Spania şi Grecia de exemplu, toţi se tem de marţi, 13.

Cum te ferești de ghinion?

Pentru a nu avea ghinion vineri 13, se spune că nu trebuie sa porți haine negre, nu trebuie să te tunzi sau să îți schimbi coafura și nici să te muți într-o casă nouă. Se spune că e bine să porți ceva roșu, pentru a te feri de deochi și să refuzi orice cadou primit. În plus, e bine să te ferești de pisicile negre care îți ies în cale, spunând în mintea ta cuvintele „să piară ghinionul“.

Sursă foto: www.abc13.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "