5 semne timpurii ale sarcinii 

Un test de sarcină îți poate spune cu certitudie daca vei deveni mămică sau nu. Dar și alte semne îți pot da un indiciu, mai ales când este prea devreme să faci un asemenea test.

Oboseală inexplicabilă

Te odihnești suficient dar nu poți scăpa de senzația de somn. Este un prim indiciu că s-ar putea să aștepți un bebeluș. Dacă știi că există această posibilitate,nu e bine să combați oboseala cu multă cafea,ci dimpotrivă încearcă să profiți de orice moment disponibil pentru a trage un pui de somn.

Aversiunea față de anumite alimente

Dacă până acum te dădeai în vânt după anumite feluri de mâncare,iar acum nici nu suporți să le vezi,ar trebui să-ți faci o programare la ginecolog. În corpul tău se petrec anumite schimbări hormonale și nu ar strica să fii sub supravegherea unui expert.

Sensibilitate la mirosuri

Nu ai fost niciodată fana mirosului de țigară,dar adorai aroma puternică a parfumului partenerului tău. Acum amândouă sunt prea mult pentru sistemul tău olfactiv,iar asta nu este decât un alt semn că ești pe cale să aduci pe lume un bebeluș. Nu există tratament pentru aceste situații și cel mai bine este să eviți ce știi că-ți face rău.

Greață și senzație de vomă

În primul trimestru de sarcină senzația de greață poate fi chiar un indiciu că totul merge bine și că nu sunt motive pentru care să-ți faci griji. Nivelul de hormoni din organism crește și astfel apare neplăcuta situație. Poți ameliora simptomele dacă consumi dimineața mâncare precum covrigeii și să eviți să-ți iei vitaminele pe stomacul gol.

Dificultăți de respirație

Întrucât bebelușul tău crește are nevoie de mai mult oxigen,plămânii tăi nu sunt încă obișnuiți cu această cantitate suplimentară cerută de organism și s-ar putea să ai uneori senzația că nu mai ai aer. În acest caz este bine să ceri sfatul unui doctor.

Citește și:

Care sunt cosmeticele de evitat în sarcină

Ce nu știai despre ecografie

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "