Calitățile importante pe care un părinte trebuie să le aibă 

Se spune că nu poți înțelege un părinte până nu devii și tu la rândul tău mamă sau tată. În timp ce unora le este frică de această responsabilitate, alții își doresc din tot sufletul să formeze o familie și să aibă propriul copil. Dar iată ce calități trebuie să ai ca părinte.

Să-l iubești

”Nimic nu este mai important decât dragostea pe care o ai de dat”,o spune un celebru citat. Iubirea este cel mai important factor care întreține legătura dintre un copil și părinții lui. Iubirea unui părintepentru copilul său este de neegalat,este cea care-l ajută să fie puternic,încrezător și curajos. Știind că are dragostea,susținerea și încurajarea părinților săi,copilul poate spune da oricărei provocări din viața lui. Copiii sunt flămânzi de dragoste,de aceea,nu-i priva niciodată de ea în toate etapele vieții.

Să-l protejezi

Grija pentru copii este una dintre calitățile intrinseci a părinților ideali. Îngrijirea este un alt cuvânt pentru iubire,părintele trebuind să-și întindă aripile asupra copiilor și să devină scutul lor,să-i protejeze și să-i păzească de probleme. Ei trebuie să-și arate grija și preocuparea pentru sănătate,educație,relații și comportamentul copilului.

Citește și:Ești un părinte excesiv de protector? Iată ce efecte are asupra copilului!

Să-i devii prieten înainte de părinte

Părintele este primul prieten al copilului. Este esențial să vorbești cu el,să-i dai voie să se confeseze și să spună tot ce are pe suflet,astfel eviți să apară probleme. Trebuie să-i fii prieten în toate ciclurile vieții,să-i vorbești ca de la egal la egal,dându-i ocazia să fie sincer,prietenos și cordial cu ceilalți copii. El va ști că există întotdeauna un prieten la care poate apela.

Să-l înveți în cel mai corect mod

Copilul este rezultatul educației oferită de părinți. De aceea,asigură-te că-i insufli cele mai bune calități și să-i spui că trebuie să accepte orice din punct de vedere moral. Ca părinte trebuie să joci rolul unui prieten,filozof și ghid în fiecare etapă a vieții lui. Mai mult decât atât,este extrem de important să le acorzi timp copiilor. Poate că nu-ți vine să crezi,dar lipsa atenției lasă un impact veșnic asupra copilului.

Citește și:Cum să fii un părinte mai bun

Să comunici cu el

Comunicarea joacă un rol esențial în relația părinte-copil și,prin urmare,este extrem de important să fii un comunicator înțelept și spiritual. Învață arta de a transmite idei și opinii într-o manieră amiabilă,mai degrabă decât una de autoritate. Chiar dacă-i refuzi ceva,fă-o într-un mod rezonabil.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei