Ce calități au părinții care își cresc bine copiii 

Potrivit psihologilor de la Harvard, copiii zilelor noastre pot fi ușor acaparați de tehnologie, de aceea nu vor mai acorda atenția cuvenită lucrurilor cu adevărat importante. Însă, există totuși și părinți care reușesc să le exploateze în mod pozitiv potențialul. Iată ce metode folosesc!

Petrec timp de calitate  împreună cu cei mici

Nu e suficient doar să stai în aceeași încăpere cu copilul tău și să aveți activități diferite, ci contează foarte mult să faceți lucruri împreună care să va apropie. Uitați de tot ceea ce înseamnă jocuri video, televizor sau cumpărături, ci mai degrabă puneți accent pe ceea ce vă ajută să vă conectați emoțional și să discutați deschis.

Sunt un model moral

Copiii au tendința să îi imite pe cei mari și să îi ia drept modele. De aceea, ai grijă cum te comporți în preajma lor. Acordă atenție manierelor, felului în care vorbești și cum te comporți cu cei din jur. Așa vei reuși să câștigi încrederea și respectul copilului tău, acesta devenind la rândul său asemeni ție.

Sunt empatici

Asigură-te că oferi copilului  mediul propice pentru a-și descoperi și pentru a-și contura personalitatea. Fă-l să se simtă confortabil când vorbește atât cu tine, cât și cu cei străini și să fie încrezător în propriile sale puteri. Fiind empatică, vei putea să vii în intâmpinarea nevoilor sale în mod autentic.

Pun accent pe lucrurile care merg bine

Părinții care sunt recunoscători pentru lucrurile care merg bine și nu ezită să își arate bucuria pentru ele îi vor învăța pe copii să știe să își manifeste aprecierea și să fie mulțumiți cu lucrurilele pe care le au deja. La polul opus, critica sau răsfățul în exces nu aduc nimic bun. În schimb, copilul se va simți mult mai dornic să facă lucrurile bine, lipsindu-i presiunea pe care o poate da teama de a nu greși. Spune-i ca e omenesc să mai greșești din când în când și că cel mai important e să mergi mai departe.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "