Cursuri obligatorii pentru viitorii părinți 

Un nou proiect de lege adoptat de Senat prevede ca viitorii părinți să urmeze un curs înainte de a pleca din spital cu bebelușul.

Potrivit proiectului de lege, părinții nou-născuţilor vor primi informaţii despre manevre anti-sufocare la sugari, sindromul copilului scuturat, transportul adecvat în maşină şi schema de vaccinare. Vor învăţa să identifice simptomele de febră la sugari, dar şi cum să reacţioneze.

Cursul este obligatoriu atât pentru mamă, cât și pentru tată, nu va dura mai mult de jumătate de oră.

Astfel, externarea nou-născutului se va face abia după ce părinţii şi medicii semnează că au fost instruiţi în legătură cu îngrijirea bebeluşului, în primele luni de viaţă. 

"Poate fi făcut în colectiv. Cu alte cuvinte într-o sală în care pot să intre până în 20 de părinţi se poate rezolva asta de un singur asistent sau poate un practicant dintr-o şcoală medicală. În America acest instructaj este obligatoriu. Nu poţi să Iei copilul fără să urmăreşti un video", a declarat Ovidiu Raeţchi, deputat PNL.

Citește și: În 2018, cel mai mic număr de copii nou-născuți din ultimii 50 de ani. De ce nu mai vor românii să devină părinți?

În prezent, părinţii beneficiază de cursuri gratuite în majoritatea maternităţilor. Mai mult, tăticii care urmează cursul primesc zile de concediu plătit, după naşterea copilului. 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în România se înregistrează 7,6 decese la 1.000 de nou-născuţi. Cifrele sunt de două ori mai mari decât media europeană.


Sursă: digi24.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "