De ce băieții sunt atașați mai mult de mame 

Relația dintre mamă și fiu este frumoasă, dar este și legătura pe care surorile o invidiază de cele mai multe ori. Există povești care spun că o mamă nu trebuie să-și țină fiul prea aproape, deoarece acest lucru îl împiedică să devină un om puternic, îndrăzneț și independent. Cu toate acestea, studiile au demonstrat că nu este adevărat.

Este dovedit științific că relația dintre mame și băieții este sănătoasă și benefică,ajutându-i să devină puternici și independenți. În mod similar,tații sunt apropiați de fiicele lor.

Deși acest lucru este bun,uneori are și efecte negative. Tații au tendința de a deveni geloși când mamele acordă mai multă atenție fiului,iar mamele simt că primesc mai puțină atenție atunci când văd că fiicele lor devin frumoase și iubite mai mult de tată. Aceasta este psihologia umană. Totuși,acest lucru nu este permanent și scade odată cu trecerea timpului.

Citește și:Relația cu mama ta este toxică? Cum remediezi situația?

Lipsa atenției din partea părinților poate cauza probleme comportamentale la băieți

Când băieții nu primesc atenția și iubirea corespunzătoare de la mamele lor,atitudinea lor se schimbă,devenind agresivi în timp. Însă,o legătură strânsă cu mameleîi ajută să devină puternici și independenți,având respect față de cei care i-a crescut și față de cei din jur.

De ce sunt băieții atașați de mamele lor?

Băiețiisunt mult mai atașați de mamele lor pentru că acest lucru este benefic pentru sănătatea lor mentală. Ele sunt deschise emoțional,le dă sfaturi,îi învață să nu renunțe niciodată,să fie independenți. Relația prietenoasă dintre mamă și fiu îi ajută să devină prieteni buni,să scape de singurătate,de depresie și de anxietate.

În plus,băieții care sunt aproape de mamele lor se dovedesc a fi buni la studii. Ei se comportă bine la școală. Mamele stimulează inteligența emoțională în fiii lor,învățându-i să recunoască și să-ți exprime propriile sentimente și,în același timp,să înțeleagă sentimentele altora.

Credit foto:Cum să te descurci de minune ca mamă singură

Fiii care s-au apropiat de mamele lor au învățat să respecte femeile și,în mod surprinzător,nu au niciodată tendința să se joace cu viața lor.

Credit foto:www.ahaparenting.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei