Posibilele cauze ale durerii pelvine din timpul sarcinii 

În timpul sarcinii, corpul feminin suferă multe schimbări. Corpul face spațiu pentru copil prin întinderea și ajustarea organelor. În afară de aceasta, modificările hormonale ale organismului fac deja zilele de sarcină destul de agitate. Iar durerea pelvină produce multă disconfort și neliniște în sarcină.
Nu trebuie să ignorăm durerea constantă a corpului. Pentru că, pe măsură ce greutatea copilului crește, durerea devine mai intensă. Cu toate acestea, în cazul în care este însoțită de sângerări sau unele descărcări neobișnuite, atunci nu trebuie să treci cu vederea peste problemă.

Posibilele cauze ale durerii pelvine din sarcină pot fi:

Chisturile ovariene

Chisturile ovariene pot crește în timpul sarcinii, ceea ce poate determina o presiune asupra uterului. Acest lucru poate fi rezultatul durerii constante din pelvis. În afară de aceasta, dacă chistul se rupe durerea devine destul de insuportabilă. Trebuie să-l vezi imediat pe medic în cazul în care durerea devine insuportabilă.

Greutatea bebelușului pune presiune

Deoarece bebelușul se dezvoltă în interiorul uterului, presiunea care este pusă pe pelvis crește. Greutatea fătului exercită o presiune foarte mare asupra nevilor care coboară de la vagin la picioare, îngreunând mișcarea. Așadar, întinde-te pe pat și evită activitățile grele.

Contracția lui Braxton Hicks

Contracția lui Braxton Hicks este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii pelvine. Presiunea bruscă și strângerea pelvisului dau adesea senzația de contracție. Poate simți durerea de travaliu. Recomandat este să bei mai multă apă pentru a evita această problemă.

Constipația

Constipația este una dintre cele mai frecvente probleme în timpul sarcinii, cauzând durere în pelvis. Bea apă și mănâncă mai multe alimente bogate în fibre.

Infecția tractului urinar

Chiar și infecțiile tractului urinar sunt destul de comune în timpul sarcinii. Tendința frecventă de urinare, durere în timpul urinării, sânge în urină etc. sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale infecției tractului urinar. În timpul sarcinii, infecția tractului urinar devine mai gravă și ar putea, de asemenea, crește riscul de travaliu prematur. Așadar, nu ignora modificările care apar în timpul sarcinii. Discută cu medicul cât mai curând posibil.


Credit foto: www.lifealth.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "