3 soluții naturale pentru a îndepărta petele lăsate de transpirație 

Nu este ușor să îndepărtezi petele de transpirație de pe haine, mai ales când nu ai produse speciale la îndemână. Ajutorul tău poate veni chiar din bucătărie și astfel, combinând ingrediente naturale, obții alternative eficiente.

Petele de transpirație sunt poate cele mai dificile de scos și de multe ori, singura variantă rămâne aruncarea respectivelor articole vestimentare. Chiar dacă există detergenți speciali pentru acest tip de pete, concentrația de chimicale este mult prea mare și îți poate dăuna sănătății. Deci, ce este de făcut în cazul petelor galbene de pe haine? Simplu! Prepară o soluție cu ingrediente naturale, iar rezultatele vor fi pe măsură.

1. Oțet și amidon

Combinația de oțet cu amidon îndepărtează petele și netralizează mirosul neplăcut de pe haine. Vei avea nevoie de:

1 litru de apă

100 ml de oțet

100 g de amidon

Pune apa pe foc și ține-o până ajunge în puctul de fierbere, apoi adaugă oțetul. Pune amidonul și amestecă până ce se dizolvă. Ține haina în soluția obținută 30-40 de minute, apoi pune-o în mașina de spălat și spal-o normal.

2. Suc de lămâie și sare

Lămâia are compuși care ajută la îndepărtarea petelor, iar sarea elimină mirosurile neplăcute. Pentru această soluție vei avea nevoie de:

zeama de la o lămâie

3 lingurițe de sare grunjoasă

Amestecă sucul de lămâie cu sarea, până ce obții o pastă. Freacă petele cu acest amestec și lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește haina în apă caldă.

3. Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată

Acest amestec îndepărtează petele galbene și păstrează culoarea hainelor. Vei avea nevoie de: 

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

125 ml apă oxigenată

Amestecă cele două ingrediente și cu ajutorul unei perii, freacă petele cu amestecul obținut. Lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "