Acestea sunt substanțele cancerigene din cosmetice 

Ai fi surprinsă să afli că aproape toate produsele de înfrumusețare și de întreținere corporală, precum șamponul sau gelul de duș conțin substanțe care potrivit studiilor sunt prezente în 99% din celulele canceroase. Este vorba despre parabeni care fără doar și poate sunt asociați în cele mai multe dintre cazuri cu cancerul. Află cum te poți feri de ei!

Cei mai folosiți parabeni

Cu siguranță denumirea lor îți este cunoscută, în special dacă obișnuiești să citești etichetele produselor: metilparaben, etilparaben și butilparaben. Aceștia sunt folosiți drept conservanți în cele mai utilizate produse pentru îngrijirea zilnică precum: șamponul, balsamul de păr, gelul de duș, produsele de machiaj, deodorantele, cremele pentru corp și pentru față și cremele pentru ras.

Parabenii se comportă precum estrogenii

Acesta este principalul motiv pentru care sunt considerați a fi atât de dăunători. În urma studiilor s-a descoperit că o cantitate excesivă de estrogeni este una dintre cauzele apariției cancerului la sân. Masa musculară se reduce, depozitele de grăsime, în special cele din zona abdomenului cresc, iar efectele negative îi afectează în egală măsură și pe femei, dar și pe bărbați care pot dezvolta ginecomastie (dezvoltarea în exces a sânilor).

Efectele parabenilor asupra corpului

În numeroasele studii realizate de-a lungul anilor s-a constatat că majoritatea parabenilor sunt prezenți în țesuturile din apropierea axilei, implicit a sânilor, acolo unde se formează de obicei tumorile.

Cum te poți proteja?

Este destul de greu să faci acest lucru, însă nu imposibil. Optează pentru produse care conțin ingrediente naturale. Obișnuiește-te să acorzi atenție ingredientelor de pe etichetă și să le cunoști pe cele dăunătoare. Iată care sunt cele pe care trebuie să le eviți:
- metilparaben
- etilparaben
- propilparaben
- butilparaben
- benzilparaben

Alte ingrediente dăunătoare

Din cauza faptului că oamenii au început să conștiențizeze pericolul la care se expun folosind produsele care conțin parabeni, marile companii au scos pe piață produse promovate ca fiind lipsite de parabeni. Însă acest lucru nu poate reprezenta o garanție că celelalte ingrediente folosite nu sunt dăunătoare. Dacă printre ingredientele de pe etichetă sunt trecute și: aluminiu, antimoniu, arsenic, bariu, cadmiu, crom, cobalt, cupru, mercur, plumb, nichel sau selenit, mai bine renunță la ele.S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "