Alergia la implantul dentar. Mit sau adevăr 

Alergia la metale în general este frecventă în rândul populației, cele mai afectate fiind femeile. Este un răspuns exagerat, de apărare,al organismului nostru la contactul cu un element pe care îl consideră străin.


Alergia la metale sau aliaje poate îmbrăca multe forme, de la simple la severe, de la simple reacții la nivelul pielii până la inflamarea limbii, buzelor, gâtului sau feței.

  Astfel că am stat de vorbă cu doctorul stomatolog Alexandra Diroescu despre mitul conform căruia există persoane ce pot dezvolta alergii la anumite materiale din care se fac implanturile. 

Există sau nu alergie la implanturile dentare?

Reacția poate fi imediată, de la primul contact cu metalul, sau la distanță, cu întârziere, după ce contactul cu acesta s-a realizat. În cazul implanturilor cele mai întâlnite cazuri sunt cele cu reacție întârziată vizibilă la nivelul gingiei care se află în apropierea lui.

  Astfel apare înroșirea gingiei, mărirea ei în dimensiuni, senzație de mâncărime sau arsură, uneori colorarea ei, uscăciunea gurii sau lipsa gustului.  

  Implanturile sunt realizate dintr-un aliaj format în cea mai mare parte din Titaniu, urmat cantitativ de Aluminiu și Vanadiu. 

Restul elementelor se găsesc sub formă de reziduuri, fiind sub 1% și pot include nichel, fier.

  Un aspect important referitor la titaniu este acela că este osteofilic, adică„iubit” de către os și deci biocompatibil. 

Află care este rata de succes a implantului dentar pe clicksanatate.ro.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "