Care este diferența între iaurt și chefir



 

Produsele lactate se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele contribuie la îmbunătățirea digestiei și sunt o sursă de calciu și de bacterii benefice. Totuși, iaurtul și chefirul au proprietăți diferite.

Temperatura de preparare

Pentru prepararea chefirului se folosesc culturi mezofile, ceea ce înseamnă că chefirul se prepară la temperatura camerei. Pe de altă parte, pentru iaurturi se folosesc atât culturi mezofile, cât și termofile. Culturile termofile semnifică faptul că laptele trebuie încălzit înainte de a fi lăsat să fermenteze. 

Modul de preparare 

Dacă pentru a prepara iaurt ai nevoie de lapte fiert și o cantitate mică de iaurt gata preparat, la chefir sunt necesare cristale de chefir, o specie de ciuperci, care conține bacterii bune pentru organism. Cristalele trebuie mutate la fiecare 24 de ore într-un vas cu lapte proaspăt.

Află cu ce se mai deosebește iaurtul de chefir pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: vivawoman.net.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care îți dau energie-nr.37(463)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei            

12 luni - 69 lei