Cât de bine se curăță hainele în apă rece 

Multă lume alege să scade temperatura apei în timpul spălării, din dorința de a împiedica decolorarea lor. Însă, cât de bine se curăță hainele în apă rece?

Ei bine,răspunsul la această întrebare se află în tipul de detergent pe care-l utilizezi. În comerț sunt disponibili detergenți care sunt eficienți chiar și în apă rece. În plus,și mașinile de spălat au incorporată o tehnologie care permite curățarea și igienizarea hainelor chiar și la temperaturi mai reduse.

Când e bine să speli cu apă rece

În anumite situații este recomandată folosirea apei reci,în locul celei calde. De exemplu,petele de sânge sau de transpirație se fixează mai bine în țesături atunci când sunt spălate cu apă caldă. Din acest motiv,ele trebuie spălate mai întâi în apă rece,până când ies petele,și mai apoi cu apă caldă.

De asemenea,țesăturile sintetice se pot deteriora sau sunt mult mai greu de călcat atunci când sunt spălate cu apă caldă. Însă,nu toate hainele se pot spăla cu apă rece. Cele din bumbac 100% pot avea un miros neplăcut dacă sunt spălate doar cu apă rece. Totuși,pentru a preveni ieșirea culorilor,poți seta o temperatură nu foarte ridicată,însă suficient de caldă pentru a spăla și împrospăta hainele.

Economisești energie

Mașina de spălat consumă mai multă energie electrică atunci când trebuie să încălzească apa. Dacă setezi o temperatură mai scăzută,atunci vei economisi energie electrică.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei