Ce trebuie să faci pentru a avea mereu prosoape moi 

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cumperi prosoape moi și pufoase, iar după doar câteva spălări acestea să devină aspre? Iată ce greșeli faci atunci când speli prosoapele și cum să le menții moi!

Folosești prea mult detergent

Din dorința de a le curăța cât mai bine,ai tendința să pui mai mult detergent în mașină decât este necesar. Însă,de obicei excesul de detergent nu este înlăturat în timpul procesului de clătire și rămâne în fibrele prosoapelor. Din acest motiv prosoapele devin aspre. Aceeași regulăse aplică și cu balsamul pentru rufe. Dacă este pus în cantitate potrivită înmoaie hainele,în exces le face să devină aspre.

Nu le speli la temperatura potrivită

Prosoapele trebuie spălate la temperaturi mai mari de 30 de grade pentru a înlătura eventualele bacterii din ele. În același timp,dacă temperatura este mai ridicată,detergentul se va dizolva mai bine și va putea fi îndepărtat mai ușor în timpul procesului de clătire.

Citește și:Bicarbonatul,ingredientul minune din casa ta

Oțetul,secretul prosoapelor moi

Pentru a avea mereu prosoape moi,poți pune în compartimentul cu balsam de rufe și un păhărel cu oțet. Acesta va ajuta la îndepărtarea urmelor de detergent și va lăsa prosoapele moi. Nu folosi niciodată înălbitorchiar dacă prosoapele sunt albe,deoarece acesta subțiază fibrele. Pentru ca prosoapele să fie moi evită să le pui cu alte obiecte de îmbrăcăminte și nu încărca în exces mașina de spălat. Dacă hainele vor fi înghesuite,nu se vor clăti cum trebuie. Un alt truc util este să pui în mașină o minge de tenis. Mișcările acesteia în mașină vor lăsa prosoapele moi.

 

Citește și:Condimente pe care care le poți crește în casă tot anul

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei