Ce trebuie să ştii când cumperi produse de patiserie 

Cu umpluturi de ciuperci, mere, vişine, caşcaval ori brânză, delicioasele pateuri şi plăcinte din aluat foitaj sunt pentru mulţi dintre noi o gustare la îndemână când vrem să mâncăm ceva pe fugă, alături de covrigii cu mac, sare sau susan. Produsele de patiserie nu trebuie însă consumate în exces, pentru că sunt sursă de zahăr şi grăsimi.

Pateurile, plăcintele de patiserie şi covrigii nu sunt tocmai o alegere sănătoasă din punct de vedere nutriţional. Aproximativ o treime din aluatul foitaj este, de fapt, grăsime şi dacă acesta este frământat cu unt sau ulei de palmier, el conţine şi mai multe grăsimi saturate decât dacă ar fi realizat cu cele nesaturate.

Cu toate că grăsimile sunt substanţe nutritive esenţiale, consumându-le în exces (mai ales dacă sunt grăsimi saturate), va creşte nivelul colesterolului din sânge şi, prin urmare, creşte şi riscul de boli cardiovasculare. 

Foitajul este unul dintre cele mai întrebuinţate aluaturi la prepararea pateurilor, plăcintelor şi ştrudelelor de patiserie, aşa că dacă vrei să ai grijă de siluetă, este bine să le consumi cât mai rar. Numărul de calorii al pateurilor variază, în funcţie de reţetă şi de mărimea produsului de patiserie. Dacă, de pildă, vrei să ţii o dietă cu maximum 2000 de calorii pe zi, ar trebui să limitezi consumul de dulciuri la 100-300 de calorii pe zi.

Află câte calorii conțin pordusele de patiserie pe clicksanatate.ro.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "