Cel mai bun mod de a conserva busuiocul 

Busuiocul este o plantă aromatică foarte des utilizată în prepararea mâncărurilor și uneori chiar a deserturilor. Însă este de preferat ca acesta să fie folosit proaspăt deoarece atunci când se usucă își pierde din culoare și aromă. Iată cum să conservi busuiocul, astfel încât să-și păstreze culoarea și aroma mai mult timp:

Busuioc înghețat

Înghețat, dar nu oricum, adică nu-l pui în congelator pur și simplu. Înainte, trebuie să-l fierbi, fiindcă doar astfel bacteriile responsabile cu descompunerea enzimelor sunt omorâte. Pune busuiocul într-un vas cu apă clocotită și lasă-l doar câteva secunde, până se ofilește. După aceea, pune-l într-o oală cu apă rece ca gheața.

Pasul al doilea

Fierberea este doar primul pas. După ce l-ai fiert și uscat, îndepărtează frunzele de pe tulpină. Pune-le într-un blender alături de puțin ulei de măsline și amestecă-le până când obții o pastă lichidă.

Cum îl congelezi

Folosește pungi speciale pentru congelat, astfel încât să le folosești pe rând ori de câte ori prepari ceva cu busuioc. Odată decongelate, pungile nu mai trebuie să fie congelate din nou.

Poți folosi și recipientul pentru gheață pentru a congela pasta.

Includerea busuiocului în alimentație aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea, întărirea imunității, stimularea funcțiilor ficatului, prevenirea diabetului, calmarea durerilor, funcționând ca un analgezic.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "