Cele mai bune vase pentru plita cu inducție 

Plitele cu inducție sunt foarte moderne și foarte practice. Vasele pentru plita cu inducție pot avea orice mărime, mai ales la cele care nu au zone de încălzire marcate. Ceea ce este important la vasele pentru plita cu inducție este materialul.

Plitele cu inducție sunt foarte moderne și foarte practice. Vasele pentru plita cu inducție pot avea orice mărime,mai ales la cele care nu au zone de încălzire marcate. Ceea ce este important la vasele pentru plita cu inducție este materialul.

Cele mai bune vase pentru plita cu inducție – vase pretențioase,dar mult mai bune pentru calitatea preparatelor

Datorită faptului că la plitele cu inducție se creează o turbulență electro-magnetică în partea de jos a cratiței sau tigăii pentru a genera căldura necesară gătitului,acestea trebuie să aibă bază fero-magnetică. Vasele din oțel emailat sau fontă sunt printre cele mai bune vase pentru plitele cu inducție.

Pentru că plitele cu inducție au intrat puternic pe piață,cei mai mulți dintre producători oferă cratițe din oțel inoxidabil noi,care merg și la acest nou mod de a găti. Însă,nu toate vasele din oțel inoxidabil sunt bune pentru noile plite.

Mare atenție și la vasele din cupru sau aluminiu,care oferă o rezistență electrică prea mică pentru a genera căldură suficientă,deci nu sunt indicate pentru plitele cu inducție. Ceea ce este de ajutor este faptul că vasele din oțel inoxidabil pentru plita cu inducție au un semn special la bază,care indică faptul că sunt bune pentru astfel de plite.

Cele mai bune vase pentru plita cu inducție – vasele speciale pentru plita cu inducție nu se ard și nu se deteriorează atât de repede

Pentru vasele speciale de gătit pe plita cu inducție aveți nevoie de capace din același material sau din sticlă. Ceea ce va bucura la plitele cu inducție și vasele acestora,este faptul că mâncarea se încălzește și se gătește mai repede, dimensiunea vaselor nu contează,căci plita se încălzește pe toată suprafața,asta însemnând și un consum mai redus de electricitate.

Un alt avantaj al plitelor cu inducție și vasele speciale pentru ele este faptul că acestea nu se ard,deci spălatul vaselor devine un obicei plăcut. Mâncare prinsă pe cratițe,fumul lăsat pe fundul lor și alte lucruri neplăcute ale vaselor folosite pe aragazul cu gaz dispar.

Pentru că plitele cu inducție încep să încălzească doar în momentul contactului dintre suprafața vitrată și fundul vasului,este neapărată nevoie de oale,tigăi și cratițe de inox sau materiale feroase cu densitate superioară. Normele de sănătate exclud aluminiul din utilizarea sa în alimentația publică,deoarece este un metal reactiv,care aduce modificări chimice preparatelor la temperaturi înalte. Când se gătește pe plita cu inducție,aceasta cere neapărat vase mai pretențioase,care sunt excelente pentru calitatea preparatelor din bucătărie.

 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei