Cum cureți aurul la tine acasă 

Bijuteriile, fie din aur sau argint, acumulează și ele murdărie. În timp, din cauza murdpriei, își pierd din strălucire. În plus, nu este igienic să ai bijuterii murdare, mai ales pe degete. Azi vom învăța împreuna cum cureți aurul la tine acasă!

Bijuteriile nu trebuie supuse stresului mecanic. Inelele nu se poartă în timpul activităților fizice intense, la gătit sau la saună. Cu toate că unii respectă aceste reguli, aurul își pierde din strălucire, în timp.

Și asta pentru că produsele cosmetice și chimice, de uz casnic, se lipesc de aur. Bijuteriile mai sunt afectate și de apă, soare sau aer. Pietrele semi-prețioase își pierd și ele strălucirea din cauza prafului și a grăsimii.

Cum cureți aurul la tine acasă

Cum se curăță aurul roșu

E cel mai frecvent material pentru bijuterii pentru uzul zilnic. Bijuteriile din aur roșu pot fi curățate cu ușurință. Ai nevoie de o linguriță de detergent de spălat vase, 200 ml de apă, un bol și un șervețel moale. Pune bijuteria în bol și toarnă peste ea amestecul de mai sus. Pune o crăticioară la foc mic în care torni bijuteria și amestecul. Lasă la fiert 10-15 minute, clătește și usucă. O altă variantă e să lași bijuteria în ser fiziologic, 12 ore.

Cum cureți bijuterii fără pietre

Cel mai simplu mod de a curăța o bijuterie ce nu conține niciun fel de piatră e cu oțet de mere. Lasă bijuteria la ”înmuiat” câteva minute, apoi freac-o bine cu o periuță de dinți veche și o cârpă curată.

Cum se curăță aurul alb

Ai nevoie de o cârpă moale și substanțe non-agresive. Lasă produsul timp de 1-5 ore într-o soluție de alcool și apă caldă (proporții egale). Clătește cu apă rece, șterge cu prosopul și lustruiește cu un șervețel. Varianta 2: lasă timp de 1-5 ore într-o soluție de apă și șampon. Amestecă un gălbenuș de ou și două linguri de bere. Aplică-l pe o cârpă și șterge bijuteria.

Curățarea bijuteriilor cu modele și inserții

Ăsta e cel mai simplu mod: cu parfum pentru bărbați. Șterge piatra cu un tampon din bumbac sau o cârpă moale, umezită cu parfum de bărbați.

Cum protejezi pietrele de pe bijuterii

Unele pietre au nevoie de îngrijire specială pentru a nu se altera, în timp. Topazul se teme de încălzire. Garnetului și ametistului nu le place temperatura scăzută (se curăță cu o perie moale și detergent). Brilliantul și safirul trebuie frecate cu amoniac sau apă cu săpun.

Opalele și turcoazul nu pot fi curățate doar cu apă. Aquamarina și crizolitul nu trebuie plasate într-un mediu acid și cu temperaturi ridicate. Curățarea este permisă cu o soluție slabă de alcool. Perlele se curăță cu catifea. Gianitul poate fi “revigorat” cu: pastă de dinți, amoniac, sifon și săpun lichid (în proporții egale). Zirconiul se curăță cu o cârpă din microfibră.

Când se curăță bijuteriile

O dată pe an, oferă-le bijuteriilor o curățare profesională. Depozitează bijuteriile separat, în pungi mici, din material moale (microfibră sau organza va face).

Sursa: news-white.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "