Cum îți creezi o minigrădină acasă 

Oamenii care stau la curte au grădini mici, în curte sau pe terasă, iar cei care locuiesc la apartament au doar plantele pe care le țin în diferite colțuri ale casei sau pe pervazul ferestrei. Dar acum, mulțumită grădinilor mici, și tu poți avea propria grădină.


Există o legătură strânsă între oameni și regnul vegetal. Florile colorate din grădină te ajută să uiți de stres și să te bucuri de momente liniștite. În plus, este o modalitate bună de a îmbunătăți calitatea aerului în casa ta.

S-a demonstrat că grădinăritul, pe lângă adăugarea frumuseții spațiilor, poate contribui la bunăstarea noastră mentală. De asemenea, astfel învățăm să avem grijă, să acordăm atenție și să arătăm dragostea față de plante.

Grădinăritul este un hobby care devine din ce în ce mai popular printre iubitorii de plante.

Iată cum îți poți face și tu propria grădină acasă:

Primul lucru de care trebuie să ții cont este recipientul: ai nevoie de un recipient din sticlă transparentă, care trebuie să fie suficient de adânc pentru ca rădăcinile să crească și, în același timp, să poată menține umiditatea.

Pentru plantele care nu necesită umiditate în exces, cea mai bună opțiune ar fi un recipient deschis – un pahar sau o vază cilindrică sau în formă de ceașcă.

Pentru a-ți face propria minigrădină, vei avea nevoie de următoarele materiale:

-    Pietriș sau pietre mici
-    Pământ de flori
-    Pudră de cărbune (activ)
-    Pietre decorative (opțional)

Cele mai potrivite plante:

Speciile de plante care sunt cele mai potrivite pentru o minigradină sunt cele mici, care au nevoie de multă lumină și pot suporta niveluri ridicate de umiditate. Pentru o grădină închisă poți să plantezi orhidee, begonie, mușcate, cactuși.

Pași pentru crearea unei minigrădini în casă:

1.    Umple vasul cu 2-3 centimentri de pietriș. Acesta împiedică ca apa să devină stătătoare. Poți adăuga un strat de mușchi în partea inferioară deoarece acționează ca un burete, absorbind apa excesivă.

2.    Amestecă pământul (îngrășământul) cu cărbunele. Trebuie să faci un strat cele două ingrediente astfel încât să poată ocupa un sfert sau o treime din vas (ghiveci).

3.    Ia plantele pe care vrei să le plantezi și așază-le în vas. Asigură-te că există suficient spațiu între ele pentru rădăcină. Ar trebui să lași aproximativ 10 centimetri între fiecare plantă.

4.    Odată ce ai plantat florile, acoperă suprafața cu pământ sau mușchi sau, dacă preferi, cu pietre decorative: acestea vor împiedica creșterea buruienilor.

Durata de udare a florilor depinde de specie, dar trebuie să te asigură că plantele au mereu apă. Încearcă să le uzi dimineața și seara (când nu ajunge lumina la ele).Pune ghiveciul într-o zonă bine luminată, unde plantele se vor scălda în razele soarelui. Pe măsură ce florile cresc, tunde-le pentru a păstra forma și design-ul. Nu uita să îndepărtezi întotdeauna frunzele galbene sau moarte.

Credite foto: www.steptohealth.com; www.pinterest.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "