Cum faci ca mobila din lemn să arate ca nouă 

Spune adio petelor de apă sau aspectului de lemn învechit, căci aceste trucuri vor aduce la viață mobila ta preferată.

Chiar dacă o cureți frecvent de praf, mobila de lemn își poate pierde frumusețea în timp. Pentru a o face să arate din nou bine, este necesar să o cureți în profunzime din când în când. Deoarece unele produse o pot deteriora mai tare, e bine să știi care sunt cele pe care le poți folosi.

Așa cureți petele ușoare

Primul pas este să ștergi mobila cu o cârpă moale de praf. Odată ce ai îndepărtat stratul de praf, e timpul să îndepărtezi și murdăria care se acumulează în timp. Folosește o soluție preparată în casă, din două cantități egale de apă și săpun lichid. Amestecă bine și umezește cu el o cârpă de bumbac și stoarce-o bine. Curăță întreaga mobilă cu ea, iar la final, șterge cu o cârpă uscată.

Cum lustruiești lemnul

Pentru a face mobila ca nouă, este important să o hidratezi. Așa cum pielea are nevoie de o îngrijire constantă, la fel și lemnul necesită să fie menținut. Pune două pliculețe de ceai într-un vas cu apă fierbinte. Lasă ceaiul să ajungă la temperatura camerei și folosește-l pe post de soluție de curățat. Umezește o cârpă curată, stoarce-o și curăță lemnul cu ea. Acidul tanic pe care îl conține va ajuta mobila să își recapete strălucirea.

Scapă de petele de apă

Din păcate, din neglijența ta, a celorlați membri ai familiei sau a prietenilor se întâmplă să rătăcești câte un pahar umed sau o cană fierbinte cu ceai direct pe mobilă. Urmarea? Urme de apă care par să nu mai iasă, ca și cum lemnul s-ar fi decolorat. Soluția care te ajută să remediezi problema este extrem de simplă: aplică pastă de dinți direct pe pete și maseaz-o cu ajutorul unei cârpe de bumbac până pătrunde în lemn. Pentru petele încăpățânate, amestecă pasta de dinți cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Repetă procedura și la final șterge cu o cârpă curată și uscată.

Elimină petele de cerneală

Pentru a putea elimina cu succes petele de cerneală, amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă. Aplică direct pe zonele vizate și șterge locul cu o cârpă de bumbac până când dispare pata. Îndepărtează urmele albe care pot rămâne cu o cârpă uscată și curată.

Truc de întreținere

După ce ai curățat mobila, pentru a o păstra în stare bună este recomandat să o ștergi cu o soluție care să îi redea strălucirea. O poți cumpăra din comerț sau ți-o poți prepara acasă din 1 ceșcuță de ulei de măsline și ¼ ceașcă de oțet alb. Umezește cu această soluție o cârpă de bumbac și șterge mobila cu ea.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "