Cum să păstrezi alimentele proaspete cât mai mult timp 

De cele mai multe ori, oamenii aruncă produsele alimentare și băuturile pe care le cumpără. Pentru a evita risipa alimentelor, iată câteva sfaturi utile!

Separă fructele și legumele

În loc să vă umpli frigiderul cu alimente, mai bine separă legumele care au nevoie să stea la rece, de fructe care pot sta și pe masa în bucătărie. Fructele eliberează o mulțime de gaze de etilenă din cauza cărora legumele se pot strica mai repede. De aceea, nu este bine să stea împreună.

Nu pune toate produsele în frigider

Unele alimente cum ar fi cartofii, ceapa, usturoiul, roșiile și bananele se păstrează de obicei în locuri răcoritoare din bucătărie. Depozitează roșiile departe de căldură, în schimb păstrează bananele departe de alte alimente proaspete și pune cartofii, ceapa și usturoiul în locuri întunecoase, pentru că în acest fel vor rezista o perioadă lungă de timp. De asemenea, painea poate sta mai bine într-un dulap decât în frigider.

Cumpără strict ceea ce ai nevoie

Una dintre cele mai frecvente cauze ale deșeurilor alimentare este faptul că oamenii cumpără prea multă mâncare. Încercă să cumperi fructe și legume proaspete de 2 ori pe săptămână. Unii oameni știu exact cât mânâncă și cumpără, spre exemplu, 6 fructe, planificând să mănânce două pe zi timp de 3 zile.

Folosește congelatorul

Dacă urmează să pleci în vacanță, salvează alimentele pe care le ai în congelator. Alimente precum untul, salsa, pâine, nuci, banane, măsline și ceapă tocată, usturoi sau arpagic pot fi introduse în congelator.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

De ce e bine să folosești balsam de buze-nr.16(494)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "