Cum să-ți faci propriile lumânări parfumate 

Lumânările parfumate sunt foarte bune pentru a ne relaxa și menține un miros plăcut în casă, dându-i în același timp camerei un aspect decorativ distinct. Parfumul pe care-l emană creează o atmosferă plăcută pentru simțurile noastre.

Arta lumânărilor parfumate este o activitate ușoară și plăcută,care poate deschide un nou domeniu de posibilități. În plus,dacă-ți place aromoterapia,îți va plăcea să-ți faci propriile lumânări.

Lumânare plutitoare cu aromă de ulei esențial de citronelă
De ce ai nevoie:

-2 borcane de sticlă
-2 lumânări-pastile
-2 lămâi galbene
-2 lămâi verzi
-2 rădăcini de rozmarin
-10 frunze de salvie
-10 fire de lavandă proaspătă
-10 picături de ulei esențial de citronelă
-2 cești de apă
-2 panglici pentru a decora borcanele

Cum se face:

Începe cu tăierea lămâilor felii. Pune în borcan plantele aromatice,așază uniform rozmarinul,lavanda și salvia. Apoi,pune deasupra lor feliile de lămâi,uleiul esențial de citronelă – câte 5 picături în fiecare borcan-și apa,care trebuie să fie până mai sus de jumătate. Ai grijă ca citricele să plutească,deoarece ele sunt bază pentru lumânări. La final,pune lumânarea și decorează borcanul de sticlă cu o panglică în jurul gâtului vasului. Asta e tot!

Lumânare cu aromă de ulei esențial de citronelă
De ce ai nevoie:

-2 borcane de sticlă
-ceară naturală de lumânare
-2 fitile de lumânări
-10 picături de ulei esențial de citronelă
-benzi decorative pentru borcane

Cum se face:

În primul rând,trebuie să pui fitilul de lumânare în fiecare borcan,cu baza de aluminiu,pe care-o pui pe centrul vasului. Pune borcanele goale în cuptor,10-15 minute,pentru a se încălzi. În acest fel,ceara va fi mai compactă atunci când o torni. Pune pe foc o oală în care topești ceara și în care se adaugă picăturile de ulei de citronelă. Toană ceara în fiecare borcan,ai grijă să nu te arzi. Nu uita că fitilul trebuie să fie întotdeauna pe mijloc. Depozitează-le într-un loc răcoros,pentru ca ceara să se întărească. La final decorezi borcanele cu panglicile.

Credit foto: www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei