Cum scapi de petele încăpățânate 

Îndepărtezi ușor și rapid cele mai multe urme de murdărie dacă acționezi imediat, dar ce te faci atunci când le observi prea târziu? Pentru câteva dintre petele mai vechi de care nu știi cum să scapi ai soluții simple, pe care le poți face în casă.

Te sâcâie petele circulare lăsate de căni pe mobilă?

Piesele de mobilier mai vechi,de peste 50 de ani trebuie recondiționate,dar pentru cele noi,cum sunt noptierele,pe care au apărut cercuri albe,urme de lichide,poți face tu însăți ceva ca să arate ca la început. Cu o cârpă moale îmbibată în bicarbonat sau amoniac și apă șterge petele cu mișcări circulare și ușoare. Așteaptă 5-10 minute și repetă procedura. După aceea,usucă zona cu o altă bucată de pânză uscată și aplică o soluție de curățat mobila pe bază de ceară.

Cum scapi de petele de pe covor după o petrecere?

Tot ce-ți trebuie este:

-oțet

-apă

-o sticlă cu pulverizator

-o bucată de pânză

-fierul de călcat

Pulverizează petele de pe covor cu soluție făcută din o parte oțet și două apă. Pune peste o pată bucata de pânză și trece fierul de călcat peste ea cât numeri până la 30. Dacă pata nu iese,repetă procedura.

Petele de cafea care nu se dau duse de pe căni

Puțin bicarbonat presărat pe fundul cănilor devenite maronii din cauza ceaiului sau a cafeleiva face minuni. Peste bicarbonat adaugi puțină apă cât să obții o pastă,apoi cureți bine cănile. În câteva secunde vor redeveni albe.

Pete de pix 

Pentru orice fel de căptușeală sau suprafață din piele,aplică pe o bucată de tifon o cantitate mică de alcool sanitar,acetonă sau zeamă de lămâie.

Pete galbene de pe haine

O combinație de deodorant și transpirație,urmele lăsate pe hainele tale,mai ales pe cele albe,se pot scoate ușor cu o soluție facută dintr-o parte apă și patru părți detergent lichid de vase. Pulvezizează soluția pe zonele pătate de pe bluzele sau tricourile tale. Cu o periuță de dinți freacă ușor petele. La final,mai lași soluția să acționeze câteva minute în plus,apoi pune hainelela spălat după cum procedai în mod obișnuit.

Extrapont

Previi apariția petelor galbene de pe haine dacă nu te îmbraci imediat ce ai aplicat deodorantul.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "