Diferite moduri prin care poți folosi florile uscate în decor 

Cu siguranță îți plac florile și le ai mereu în casă, adăugând frumuseţe încăperii. Însă florile sunt atât de delicate, încât ele nu rezistă foarte mult timp, ajungând să se usuce. Dar, în loc să le arunci la gunoi, le poți folosi în diverse moduri în casă pentru decor.


Iată cum poți folosi florile uscate în decorarea casei!

Păstrează-le uscate

Poți păstra petalele uscate într-un castron din plastic sau într-o cutie de carton, frumoasă și colorată. Florile uscate tind să arate ciudat și, de asemenea, își micșorează dimensiunea, dar nu își pierd niciodată culoarea. Ele pot fi foarte bine păstrate într-un vas frumos. Mai durează cel mult o săptămână.

Reîmprospătează aerul din mașină

Florile uscate ajută la împrospătarea aerului din mașină. În cea mai mare parte a timpului, petalele își păstrează parfumul. Le poți pune într-un săculeț, pe care-l legi strâns și apoi îl așezi într-un colț în mașină. Le mai poți folosi și pentru reîmprospătarea aerului din dulap și sertar.

Decorează zone din casă

Poți folosi florile uscate pentru a decora o mică bucată de mobilier. Pătura făcută din florile și petalele moarte arată foarte bine, plus că există o diversitate de nuanțe. De asemenea, poți folosi petale uscate pentru a decora cărțile.

Fă-ți propriul potpourri

Odată ce florile s-au uscat, mirosul pe care-l au este mai puternic. Combină petalele uscate de la mai multe flori, adaugă aproximativ 20 de picături de ulei esenţial (pe care-l preferi) şi câteva linguri de pudră de iris, pentru a fixa mirosul parfumului. Înainte de a-ţi decora încăperea cu ele, lasă-le în recipientul închis timp de 7 săptămâni. Pune-le într-un vas de sticlă, apoi așază-l undeva pe masă.


Credit foto: www.driedflowercraft.co.uk
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "