Echiparea corectă a autoturismului este esenţială pentru un drum parcurs în siguranţă 
Pentru a avea o călătorie plăcută în condiţii de siguranță pe timp de iarnă, este necesar ca toţi şoferii să îşi adapteze obiceiurile de condus dar şi să echipeze corespunzător autoturismele
-Cel mai important este să aveți grijă la siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier
 
-Utilizarea unui carburant premium,adaptat temperaturilor foarte scăzute,este o cerinţă importantă şi contribuie la buna funcţionare şi protejare a motorului
 
Iarna aduce multe provocări şi poate transforma plăcerea conducerii unui autoturism într-o încercare chinuitoare,inclusiv pentru cei mai experimentaţi şoferi. Anotimpul rece obligă toţi şoferii care doresc să călătorească în siguranţă să îşi revizuiască obiceiurile de condus dar şi să echipeze corespunzător autoturismele.
 
Astfel,înainte de a pleca la drum este recomandat să faceţi o verificare a autoturismului la un service autorizat şi să respectaţi recomandările profesioniştilor în domeniu. Acordaţi atenţie sporită următoarelor elemente:
 
-În sezonul rece nu doar temperaturile scăzute şi poleiul pot crea probleme,ci şi schimbările bruşte ale vremii. Verificaţi prognoza meteo şi urmaţi recomandările autorităţilor,pentru a evita eventuale blocaje în trafic. De asemenea,indiferent de condiţiile meteo,nu uitaţi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi,înainte de orice,aveţi grijă la siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.
 
-Pregătiţi-vă pentru cele mai dificile situaţii (de exemplu viscol sau căderi abundente de zăpadă). Pregătiţi o trusă care să conţină obligatoriu o lopată,lanţuri antiderapante,cablu de remorcare,trusă de degivrare pentru a putea dezgheţa încuietorile portierelor,nisip şi sare. Folosiţi un lichid special de parbriz în locul racletelor pentru înlăturarea gheţii,pentru a evita apariţia de zgârieturi pe geamurile maşinii. Totodată,luaţi cu dumneavoastră câteva provizii,o pătură,apă şi lanternă. De asemenea,nu uitaţi să aveţi tot timpul în maşină trusa medicală completă.
 
-Asiguraţi-vă că aveţi suficientă baterie la telefon sau posibilitatea de a-l reîncărca.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei