Înlocuitori naturali ai balsamului de rufe 

Unul dintre cele mai utilizate produse pentru a parfuma și pentru a face fibrele moi ale hainelor, balsamul de rufe conține substanțe chimice nocive care pot afecta sănătatea familiei noastre.

Odată cu trecerea timpului,aceste toxine pot duce la sensibilități ale pielii,alergii și dermatite de contact. Potrivit unui studiu din 2009 publicat în „Occupational and Environmental Medicine“,cei care folosesc balsam de rufe au un risc crescut de alergii respiratorii,precum și simptome cum sunt strănutul,mâncărimi ale nasului și respirație șuierătoare. Din fericire,există soluții simple pentru a evita aceste neplăceri:realizarea acasă a balsamului de rufe,din ingrediente care nu pun în pericol sănătatea familiei.

 

Oțet cu ulei esențial

 

Amestecă 3,8 l de oțet cu 25-30 de picături de ulei esențial. Agită flaconul în care ai pus ingredientele,pentru ca cele două lichide să se combine foarte bine.

Oțetul este componenta responsabilă pentru dedurizarea hainelor. Acesta înlătură reziduurile de pe haine,făcându-le în felul aceasta să fie moi la atingere. Uleiul esențial parfumează hainele.

 

Bicarbonat de sodiu cu apă caldă

 

Pune o cană (250 g) de bicarbonat de sodiu în 2 căni (500 ml) de apă caldă. Omogenizează bine ingredientele.  Bicarbonatul de sodiu nu se va dizolva,dar trebuie să fie complet înmuiat. Acest balsam de rufe de casă este indicat în special celor care au apa grea.

Bicarbonatul de sodiu reglează nivelul pH-ului din apa de clătire,împiedicând-o să devină prea acidă sau prea alcalină. De asemenea,elimină depozitele de minerale,cum sunt cele găsite în apa dură. Aceste depozite de minerale sunt adesea responsabile de hainele foarte rigide.

Adaugă 250 ml de oțet. Se amestecă ușor până când bicarbonatul de sodiu se dizolvă. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu,provocând o reacție chimică acidulată. De aceea,nu turna oțet prea repede.    

 

De reținut!

 

Adaugă 60 de ml din fiecare amestec înaintea fiercărui ciclu de clătire. Depozitează restul de balsam de rufeîntru-un recipient închis etanș. Agită înainte de fiecare utilizare.

 

Balsam spray

 

Amestecă 3 linguri de ulei esențial de lavandă în 2 cești de oțet alb. Omogenizează bine ingredientele și toarnă lichidul într-un pulverizator. Agită bine și pulverizează soluția pe hainele ude,înainte de a le pune la uscat.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "